Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cum a fost la Mediaş Central European Film Festival?

0

MECEFF 2012: IERI S-A ÎNCHEIAT CEA DE-A DOUA EDIŢIE

Joi, 6 septembrie, s-a încheiat cea de-a doua ediţie a MECEFF – Mediaş Central European Film Festival, singurul eveniment din România dedicat în exclusivitate cinema-ului din acest perimetru geografic.

Vreme de patru zile, Piaţa Primăriei, Casa Traube, Cinema Mediensis, Sinagoga şi Centrul de documentare şi informare Romgaz au găzduit evenimentele speciale şi proiecţiile a peste 50 de filme în cadrul MECEFF 2012.

Ceremonia de închidere ce s-a desfășurat în Piața Primăriei în fața unui public extrem de numeros, a dezvăluit câștigătorii celei de-a doua ediții. Astfel, juriul format din scriitorul şi criticul de film Alberto Castellano, directorul Arhivei Naţionale de Film Anca Mitran,   profesorul universitar doctor Manuela Cernat, criticul si istoricul de film Costel Safirman și criticul de film Călin Stănculescu au decis că cei mai buni dintre cei mai buni au fost următorii:

Cea mai bună imagine – Pentru modalitatea în care imaginea a reușit să suplinească dialogul, evocând o lume și un timp primordial, premiul i-a revenit directorului de imagine Jure Cernek, pentru filmul sloven Archeo.

Cea mai bună interpretare – Pentru simplitatea și profunzimea interpretării, premiul i-a revenit actorului Vladimir Javorsky, interpretul rolului Jarda din filmul cehesc Poupata. Premiul a fost înmânat de vice-primarul Mediașului, domnul George Petrescu, și a fost ridicat de jurnalistul ceh Edgar Dutka.

Premiul pentru regie – Pentru punerea în valoare a unei tehnici narative care alternează imaginea de cine-cronică cu propria sa viziune asupra personajelor, premiul a fost acordat lui Matej Minac, pentru filmul slovac Nicky’s Family. Premiul i-a fost înmânat jurnalistei slovace Iveta Pospisilova de către primarul municipiului Mediaș, domnul Teodor Neamțu.

Premiul special al juriului – Pentru  originalitatea conceptului care înglobează diferite tehnici specifice filmului documentar și de animatie, premiul s-a acordat filmului romanesc Crulic, drumul spre dincolo, in regia Ancăi Damian. Premiul, ridicat de consilierul ministrului culturii, domnul Horia Barna, a fost înmânat de Aurel Weiner, Președintele Federației Comunităților Evreiești din România.

 

Cel mai bun film – Pentru calitatea realizării și expresivitatea limbajului cinematografic, precum și pentru curajul abordării unui subiect sensibil specific istoriei Europei Centrale, premiul a fost oferit filmului polonez Rosa, in regia lui Wojciech Smarzowski.

Premiul publicului, votat din totalitatea filmelor difuzate în cele patru zile ale festivalului, i-a revenit filmului neo-zeelandez Pianul, în regia lui Jane Campion, difuzat în cadrul secțiunii Țară invitată: SUA – Artiști români la Hollywood: Harvey Keitel.

Cu o creștere spectauloasă de 40% a numărului de spectatori, în ciuda reducerii la jumătate a numărului de zile în care s-a desfășurat festivalul, MECEFF 2012 s-a dovedit a fi un adevărat succes.

Cea de-a doua ediţie MECEFF – Mediaş Central European Film Festival a fost organizată de Ecran Cinema Management, Primaria Medias, CNC, Regiunea Tarnavelor şi Ministerul Culturii.

Website: www.meceff.ro

Facebook: www.facebook.com/#!/MeCEFF

Coproducător: TVR

Partener media special: Film New Europe

Parteneri media: Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Radio Romania Cluj, Radio România Târgu Mureş, Adevărul, Bursa, Observator Cultural, Formula AS, Zile şi Nopţi,

Cinemagia, Port.ro, Observator cultural, Mediaş News, CinemaRx.ro, Radio Ring, Monitorul de Mediaş, Liternet, Cinefan, Film Reporter, Blog de cinema, România Pozitivă, Antena 1 Sibiu, TV AS, Nova Tv Mediaş, TV Târnava, Travel Mix, Radio Mediaş, Radio SON, Radio Poliglot, ArtActMagazine, 24 Fun, 4 arte, Tribuna, Jurnalul Sighisoara Reporter, Rondul de Sibiu, Informaţia Săptămânii, Târnăveni.ro, MediasNewsBlog, Adevărul Verde-n Faţă, Revista Luceafărul.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.