Cum a fost la Gala Partenerilor Habitat?

0

Habitat for Humanity Cluj a organizat vineri, 10 decembrie 2010,


Responsabili pentru locuinţe decente!

Cluj-Napoca, vineri, 10 decembrie 2010: De Ziua Drepturilor Omului și a Decernării premiilor Nobel, asociația Habitat for Humanity Cluj a organizat cea de-a doua ediţie a Galei Partenerilor Habitat, eveniment anual de strângere de fonduri menit să susţină eforturile de eliminare a adăpostirii sărăcăcioase din judeţul Cluj și să recunoască actorii responsabili social din Cluj-Napoca, implicați în domeniul locuirii sociale.

Evenimentul a adunat peste 60 de reprezentanți de la peste 30 de organizații, companii din Cluj, parteneri actuali sau viitori ai Habitat și a adus aproximativ 12 200 de lei care vor fi folosiți la construcția celei de-a 74-a locuință Habitat pentru o familie defavorizată din județul Cluj în 2011. Gala Partenerilor Habitat – Cluj, 2010 a sărbătorit finalul a 11 ani de activitate Habitat la Cluj concretizaţi în 73 de locuinţe construite şi peste 700 de persoane defavorizate sprijinite prin proiecte de construcţii şi renovări.

Invitaţi speciali:
Kay Brand-Jacobsen, expert internațional în mediere și construirea păcii și director PATRIR – Peace Action, Training and Research Institute of Romania, Invitat special

”Problema lipsei de locuințe și a condițiilor improprii de locuit care afectează viitorul a cel puțin 150 000 de familii din România trebuie adresată prin implicarea a cât mai multor forțe din comunitățile locale. De aceea, mi se pare o inițiativă excelentă ca diferiți actori din comunitate să se adune pentru a conștientiza și acționa pentru construirea unei comunități sănătoase, active. Sunt un fan al Habitat for Humanity și sprijin eforturile lor din întreaga lume. Felicitări partenerilor Habitat for Humanity din Cluj, din România.”

Mircea Vintilă – interpret de muzică folk

”Sunt profund impresionat de reușita evenimentului, de atmosfera creată. Apreciez și susțin eforturile Habitat for Humanity: în toamna 2011, planificăm un concert caritabil la Cluj prin care vreau să suțin eforturile de construcție și renovări pentru familiile sărace.”

Moderatori:

* Andrei Aroneţ– jurnalist cu o experienţă de 11 ani, Director de comunicare voluntar în Consiliul asociației;
* Irina Gaşpar–co-prezentatoare a emisiunii „Bună dimineaţa, Transilvania!” la TVR Cluj.

Momentele speciale ale evenimentului:
* Prezentarea invitatului Kai Brand-Jacobsen, expert internațional în construirea păcii și director PATRIR, despre lipsa de locuințe ca formă de violență.
** Licitaţie de obiecte precum:

* o serie de echipamente sportive semnate de sportivi cunoscuți din România – cu sprijinul Autorității Naționale pentru Sport și Tineret – precum Doina Melinte (gimnastă), Otilia Bădescu (jucătoare de tenis de masă), Violetea Beclea (atletă),  Valeria Răcilă (canotaj), echipa Dinamo București.
* o sculptură din colecția ”Sămânța” a lui Liviu Mocan, sculptorul clujean de talie internațională – www.liviumocan.ro
* obiecte de artă – picturi semnate de artiști clujeni precum Arina Gheorghiță, Constantin Gadiu și Mircea Berki – cu sprijinul casei de licitații HIM.

*** Premierea a 25 de parteneri din 2010 ai Habitat for Humanity Cluj prezenți la eveniment.

De ce susțineți Habitat for Humanity Cluj?

”Pentru că se ghidează după un principiu care încurajează într-ajutorarea reciprocă. Parafrazez o vorbă celebră, care mie mi-a plăcut mereu şi care se potriveşte cu ceea ce face Habitat: Dacă vrei cu adevărat să ajuţi pe cineva, nu-i da peşte! Învaţă-l să pescuiască! Beneficiarii Habitat sunt familii demne, care sunt încurajate prin programele Habitat din lumea întreagă să se ajute pe ele şi să ajute şi pe cei din jur, nu să aştepte mila altora.”spune Maria Cinar-Jiga, Director Dezvoltare Resurse în consiliul asociației Habitat for Humanity Cluj și voluntar Habitat de peste 7 ani.

***** Recital folk de o oră susţinut de Mircea Vintilă, la finalul evenimentului;
******Au fost împărțite cadouri care au inclus căni personalizate – cu sprijinul Wedas – și căsuțe din turtă dulce sub semnătura bloggerilor culinari Adrian Hădean și Anda Călinici.

Mulțumim partenerilor din 2010 ai Habitat for Humanity Cluj, partenerilor evenimentului și celor prezenți!

Detalii despre organizator:
Habitat for Humanity Cluj construieşte şi renovează locuinţe simple, decente şi accesibile ca preţ pentru şi împreună cu familiile în nevoie urgentă de o locuinţă, al căror viitor este afectat grav de condiţiile în care acestea locuiesc. Materialele provin din donaţii şi sponsorizări, iar construcţia este realizată de către voluntari împreună cu familiile beneficiare. Până acum, 1.628 de familii din România şi circa 350.000 de familii din 100 de ţări din întreaga lume beneficiază de locuințe construite prin programul Habitat. Filiala Habitat din Cluj-Napoca a ajutat deja 700 de părinți și copii prin construcţii şi renovări să locuiască în condiții decente. www.habitatcluj.ro

Partenerii evenimentului: Autoritatea Națională pentru Sport și Tineret, ImagineTact, PMA Invest, Restaurant Chios – Cluj, Hotel City Plaza, Magnolia, Wedas, Sassy Sweets@Anda Calinici, Adi Hădean. Parteneri media: Ziua de Cluj, TVR Cluj, PR România.ro, CSR România.ro, Știriong.ro, LumeBună.ro, RomâniaPozitivă.ro, 24FUN, 4Media.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează