Cum a fost la conferinta FOND?

0

Asociatia pentru Initiative Durabile Alternative, AIDA, in parteneriat cu Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala, Universitatea Babes Bolyai, a organizat sambata, 11 Decembrie 2010, in Cluj-Napoca, conferinta FOND, Fundraising pentru Organizatii Non-guvernamentale prin Dialog, conferinta ce a avut ca si subiect metodele si tehnicile de fundraising  in sectorul non-profit.

La eveniment ne-am bucurat de prezenta unor reprezentanti de seama ai unor ONG-uri clujene. Participantii au putut asculta discursul doamnei Simona Baciu, presedinta Fundatiei Copii fericiti – Scoala Internationala Cluj si Gradinita Happy Kids, discursul domnului Shajjad Rizvi, presedinte Little People, cel al domnului Mihai Pop, Coordonator de proiecte pe departamentul de educatie pentru pace si dezvoltare, in cadrul PATRIR Institutul Roman pentru Actiune, Instruire si Cercetare in Domeniul Pacii, al doamnei Carmen Ciobanu, coordonator de proiecte in Fundatia CIVITAS pentru Societatea Civila si discursul doamnei Adina Ana Cristea coordonator national YouthBank, reprezentant ARC Romania, Asociatia pentru Relatii Comunitare.

In cadrul conferintei s-au conturat diferite metode de fundraising, sustinute de exemple concrete ar unor proiecte implementate sau in curs de desfasurare. In discutie au fost aduse teme precum importanta cultivarii relatiilor cu sectorul profit pentru sustinerea proiectelor si importanta colaborarilor in vederea atingerii unor obiectivelor propuse intr-un proiect. O alta metoda de fundraising prezentata a fost modelul magazinului de caritate, Charity Shop, aflat in incinta Sigma Shopping Center, idee implementata in Cluj Napoca de cei de la Little People. Un alt subiect de actualitate abordat din perspectiva Fundatiei Civitas a fost economia sociala ca mijloc inovator de incluziune a persoanelor defavorizate pe piata muncii. Au fost conturate diferite aspecte teoretice, sprijite de experinta vorbitorilor, ultimul discurs promovand proiectul educational al anului in cadrul Galei Premiilor Educatiei, eveniment al Fundatiei Dinu Patriciu, YouthBank, un exemplu clar de fundraising creativ.

Multumim pe aceasta cale celor aproximativ 60 de participanti si vorbitorilor, acestor persoane deosebite ce ne-au aratat ca este posibil sa ne finatam visurile, ideile, idealurile adica proiectele noastre.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează