Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cum a fost la conferinta FOND?

0

Asociatia pentru Initiative Durabile Alternative, AIDA, in parteneriat cu Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala, Universitatea Babes Bolyai, a organizat sambata, 11 Decembrie 2010, in Cluj-Napoca, conferinta FOND, Fundraising pentru Organizatii Non-guvernamentale prin Dialog, conferinta ce a avut ca si subiect metodele si tehnicile de fundraising  in sectorul non-profit.

La eveniment ne-am bucurat de prezenta unor reprezentanti de seama ai unor ONG-uri clujene. Participantii au putut asculta discursul doamnei Simona Baciu, presedinta Fundatiei Copii fericiti – Scoala Internationala Cluj si Gradinita Happy Kids, discursul domnului Shajjad Rizvi, presedinte Little People, cel al domnului Mihai Pop, Coordonator de proiecte pe departamentul de educatie pentru pace si dezvoltare, in cadrul PATRIR Institutul Roman pentru Actiune, Instruire si Cercetare in Domeniul Pacii, al doamnei Carmen Ciobanu, coordonator de proiecte in Fundatia CIVITAS pentru Societatea Civila si discursul doamnei Adina Ana Cristea coordonator national YouthBank, reprezentant ARC Romania, Asociatia pentru Relatii Comunitare.

In cadrul conferintei s-au conturat diferite metode de fundraising, sustinute de exemple concrete ar unor proiecte implementate sau in curs de desfasurare. In discutie au fost aduse teme precum importanta cultivarii relatiilor cu sectorul profit pentru sustinerea proiectelor si importanta colaborarilor in vederea atingerii unor obiectivelor propuse intr-un proiect. O alta metoda de fundraising prezentata a fost modelul magazinului de caritate, Charity Shop, aflat in incinta Sigma Shopping Center, idee implementata in Cluj Napoca de cei de la Little People. Un alt subiect de actualitate abordat din perspectiva Fundatiei Civitas a fost economia sociala ca mijloc inovator de incluziune a persoanelor defavorizate pe piata muncii. Au fost conturate diferite aspecte teoretice, sprijite de experinta vorbitorilor, ultimul discurs promovand proiectul educational al anului in cadrul Galei Premiilor Educatiei, eveniment al Fundatiei Dinu Patriciu, YouthBank, un exemplu clar de fundraising creativ.

Multumim pe aceasta cale celor aproximativ 60 de participanti si vorbitorilor, acestor persoane deosebite ce ne-au aratat ca este posibil sa ne finatam visurile, ideile, idealurile adica proiectele noastre.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.