Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cultura Activă la Cluj: dezbatere despre relaţia între spaţiile culturale şi comunitate

0

Coaliţia Sectorului Cultural Independent, Fundaţia AltArt pentru Artă Alternativă şi Federaţia Fabrica de Pensule vă invita la o dezbatere despre relaţia între spaţiile culturale şi comunitate.

Managementul spaţiilor de artă independente. Relaţia între spaţiile culturale şi comunitate (dezbatere)

Fabrica de Pensule, Cluj-Napoca

Galeria Plan B, etaj III

11 noiembrie, 11.00 h

Scena independentă din România şi-a depăşit adolescenţa timidă. Nevoia de a produce un discurs articulat şi susţinut a făcut ca în ultimii ani, în ciuda precarizării condiţiilor de finanţare, să apară spaţii independente destinate producţiei şi difuzării artei contemporane. Discuţia caută să analizeze contextul actual şi să schiţeze perspectiva dezvoltării spaţiilor independente. Care sunt condiţiile în care spaţiile deschise recent pot să continue să existe şi să crească? Care este ”normalitatea” funcţionării spaţiilor/centrelor culturale independente? Ce rol îşi asumă iniţiatorii acestor spaţii în relaţie cu comunitatea locală? Mai mult, suntem interesaţi să identificăm mecanismele manageriale, economice, formele de cooperare – în interiorul scenei artistice, între sectoare şi între aria publică şi cea privată – şi soluţiile la nivel de politici locale şi naţionale care pot aduce stabilitatea funcţionării şi apariţia constantă de noi spaţii artistice independente.

Participanţi:

Octav Avramescu – Asociaţia Jumătatea Plină

Adrian Bojenoiu & Alexandru Niculescu – fondatori, Club Electroputere Craiova

Miki Branişte – președinte, Asociaţia Colectiv A

Corina Bucea – manager, Federația Fabrica de Pensule

Könczei Csilla – președinte, Fundația Tranzit (tbc)

Fekete Emőke – vicepreședinte, Consiliul Județean Cluj (tbc)

Kinga Kelemen – director, GroundFloor Group

Florin Moroşanu – director Comunicare și PR, Primăria Cluj-Napoca/ director executiv, Asociația Cluj-Napoca 2020 CCE

Raluca Pop – facilitator cultural, banipentruarte

István Szakáts – președinte, Fundația AltArt

Moderator:

Rariţa Zbranca – director Fundaţia AltArt/președinte Federația Fabrica de Pensule

Cultura activă este un dialog real şi continuu în interiorul mediului cultural independent, pe de o parte, şi între acesta şi instituţiile şi autorităţile publice, pe de altă parte. Funcţionează ca un toolkit util în primul rând operatorilor culturali independenţi, dar şi autorităţilor publice, şi explorează relaţia cu instituţiile publice de cultură. Îşi propune să devină un incubator de bune practici în domeniul acţiunilor de participare şi advocacy, bazat pe schimb de experienţă şi reflecţie comună. Cultura activă este un proiect iniţiat de Raluca Pop & Ştefania Ferchedău pentru CSCI.

În cadrul dezbaterii va fi prezentat un supliment publicat în Revista 22 şi dedicat proiectului Cultura activă. Publicaţia include o cartografie subiectivă a culturii independente după 1989.

Un proiect organizat de CSCI – Coaliţia Sectorului Cultural Independent & Asociaţia pepluspatru/Centrul de Introspecţie Vizuală

În parteneriat cu Fundaţia AltArt pentru Arta Alternativă & Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile

Cu sprijinul financiar al Administraţiei Fondului Cultural Naţional.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.