Cu ocazia Zilei Internaționale a Mediului, expozitia foto „Arca lui Noe” a ajuns în Cluj-Napoca!

0

Cu ocazia Zilei Internaționale a Mediului, Arca lui Noe a ajuns în Cluj-Napoca!

Pe 5 iunie sărbătorim Ziua Internațională a Mediului și, cu această ocazie, vă invităm să explorați diversitatea țării noastre! Vă așteptăm, în intervalul 2-9 iunie, la o expoziție foto organizată de National Geographic și GlocalTour. Expoziția, intitulată „Arca lui Noe”, face parte din proiectul cu același nume, care are scopul de a salva animalele sălbatice valoroase din România. Expoziția are intrare liberă și poate fi vizitată la Bastionul Croitorilor, Centrul pentru Cultură Urbană, în Cluj-Napoca.

“România este o țară privilegiată pe continent datorită poziției sale și a diversității reliefului care au condus la existența mai multor specii de plante și animale unice. În condițiile în care teritoriul este majoritar acoperit de munți și păduri, iar urbanizarea a cuprins, în general, zonele de câmpie, există încă fauna sălbatică al cărei fond genetic este nealterat de intervenția omului. Deși unele specii valoroase au dispărut de secole în cea mai mare parte a Europei, acestea se mai întâlesc încă în România. Din acest punct de vedere ne aflăm în fruntea Uniunii Europene, iar România, putem spune ca este o adevarată “Arcă a lui Noe”. Pentru National Geographic este natural să se implice într-un proiect care apără fauna României, ține de ADN-ul său.” (Cristian Lascu, redactor șef National Geographic și inițiator al proiectului Arca lui Noe)      

Program de vizitare Bastionul Croitorilor: – Luni – Vineri: 09.00 – 19.00                  

Această expoziție este adusă la Cluj-Napoca în cadrul proiectului GlocalTour, care transpune ideile locale la nivel global într-o manieră inovativă şi interactivă, oferind spaţiu pentru prezentarea de idei şi proiecte în cadrul unei expoziţiii multimedia mobile. Aceasta se află într-un camion ce va face un turneu prin România timp de 7 luni.    

În perioada 7 mai – 7 iunie, Caravana GlocalTour este în Cluj-Napoca, în parcarea Iulius Mall. Vizitele în Caravană sunt gratuite, aceasta fiind deschisă de luni până sâmbătă în intervalul orar 10-18. Pentru vizitele în cadru organizat, vă rugăm să vă înscrieți pe site-ul www.glocaltour.org sau la numărul de telefon 0755 036 558. Următorul oraș unde vă așteptăm să ne vizitați este Tîrgu Mureș.

Proiectul GlocalTour este organizat în România de către PATRIR – Institutul Român pentru Pace și este co-finanțat de Comisia Europeană, prin Programul Actori Non-Statali și Autorități Locale în Dezvoltare.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează