Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cu ocazia Zilei Internaționale a Mediului, expozitia foto „Arca lui Noe” a ajuns în Cluj-Napoca!

0

Cu ocazia Zilei Internaționale a Mediului, Arca lui Noe a ajuns în Cluj-Napoca!

Pe 5 iunie sărbătorim Ziua Internațională a Mediului și, cu această ocazie, vă invităm să explorați diversitatea țării noastre! Vă așteptăm, în intervalul 2-9 iunie, la o expoziție foto organizată de National Geographic și GlocalTour. Expoziția, intitulată „Arca lui Noe”, face parte din proiectul cu același nume, care are scopul de a salva animalele sălbatice valoroase din România. Expoziția are intrare liberă și poate fi vizitată la Bastionul Croitorilor, Centrul pentru Cultură Urbană, în Cluj-Napoca.

“România este o țară privilegiată pe continent datorită poziției sale și a diversității reliefului care au condus la existența mai multor specii de plante și animale unice. În condițiile în care teritoriul este majoritar acoperit de munți și păduri, iar urbanizarea a cuprins, în general, zonele de câmpie, există încă fauna sălbatică al cărei fond genetic este nealterat de intervenția omului. Deși unele specii valoroase au dispărut de secole în cea mai mare parte a Europei, acestea se mai întâlesc încă în România. Din acest punct de vedere ne aflăm în fruntea Uniunii Europene, iar România, putem spune ca este o adevarată “Arcă a lui Noe”. Pentru National Geographic este natural să se implice într-un proiect care apără fauna României, ține de ADN-ul său.” (Cristian Lascu, redactor șef National Geographic și inițiator al proiectului Arca lui Noe)      

Program de vizitare Bastionul Croitorilor: – Luni – Vineri: 09.00 – 19.00                  

Această expoziție este adusă la Cluj-Napoca în cadrul proiectului GlocalTour, care transpune ideile locale la nivel global într-o manieră inovativă şi interactivă, oferind spaţiu pentru prezentarea de idei şi proiecte în cadrul unei expoziţiii multimedia mobile. Aceasta se află într-un camion ce va face un turneu prin România timp de 7 luni.    

În perioada 7 mai – 7 iunie, Caravana GlocalTour este în Cluj-Napoca, în parcarea Iulius Mall. Vizitele în Caravană sunt gratuite, aceasta fiind deschisă de luni până sâmbătă în intervalul orar 10-18. Pentru vizitele în cadru organizat, vă rugăm să vă înscrieți pe site-ul www.glocaltour.org sau la numărul de telefon 0755 036 558. Următorul oraș unde vă așteptăm să ne vizitați este Tîrgu Mureș.

Proiectul GlocalTour este organizat în România de către PATRIR – Institutul Român pentru Pace și este co-finanțat de Comisia Europeană, prin Programul Actori Non-Statali și Autorități Locale în Dezvoltare.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.