Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Credem în viitorul troleibuzului – prima dezbatere despre transportul electric din Brașov

0

Pe 19 iulie s-a desfășurat conferința cu dezbatere „Transportul Electric din Brașov – Trecut, Prezent și Viitor”.

20228331_1666819083360178_2413940820662626879_n

Menționăm ca această dezbatere este primul pas pe care Asociația Visum pentru Educație și Cultură l-a făcut pentru a avea un transport public ecologic, de calitate și care nu ne afectează sănătatea. Așa cum spuneam când anunțam evenimentul, ne-am dorit să conturăm o viziune corectă asupra transportului electric, în special a troleibuzului și să facem un apel important către administrația locală și către factorii de decizie în vederea păstrării, rentabilizării și dezvoltării transportului cu troleibuze la Brașov.

Acest lucru s-a putut realiza prin prezența la eveniment a unor invitați importanți: Eric Trel (Amsterdam, Olanda), expert finanţări transporturi urbane; Tudor Măcicășan (Cluj-Napoca), specialist transporturi publice și trafic *consultant independent pe probleme de mobilitate urbană+; Gruia Hilohi (Brașov), arhitect-urbanist, cercetător în istorie urbană și Gabi Buhus (București), architect.

Astfel, am reușit să aducem o serie de informații vitale pentru ca dezbaterea să aibă loc în cunoștință de cauză și în acest mod să arătăm administrației locale brașovene și publicului că avem o resursă importantă în Brașov, sistemul de troleibuze, care ne poate oferi o creștere a calității transportului public, dacă avem voință.

Urmează ca în cel mai scurt timp să redactăm un memoriu prin care să ne adresăm administrație locale și RATBV SA pentru a le solicita reconsiderarea poziției pe care o au cu privire la desființarea troleibuzului (http://visumbrasov.org/troleibuzul-in-pericol-la-brasov/), mai ales în contextul în care Primăria Brașov și Consiliul Local și-au asumat prin Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD)

„Pregătirea și implementarea unui plan de revigorare a rețelei de troleibuze din municipiul Brașov printrun program de reproiectare a rețelei, de înlocuire a flotei și de modernizare a infrastructurii.”

Alături de memoriu vom pune la dispoziția tuturor atât prezentările făcute în cadrul conferinței, cât și filmarea întregii dezbateri.

Până atunci, vă lansăm invitația de a susține troleibuzul din Brașov și de a încerca să-l salvăm de la desființare.

Ne puteți acorda sprijinul semnând această Petiție.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.