Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Copilaşii români bolnavi de cancer beneficiază de peruci realizate în cadrul campaniei de donare de păr

0

Peste 25 de persoane din județul Hunedoara şi-au donat până în prezent părul în cadrul campaniei de realizare de peruci pentru copilaşii diagnosticaţi cu diverse forme de cancer. La nivelul judeţului, cei mai mulţi donatori sunt din zona Ţării Haţegului.

DPC (2)

Datorită succesului de care s-a bucurat în România, proiectul privind donarea de păr pentru confecţionarea perucilor destinate copiilor bolnavi de cancer devine o iniţiativă exclusiv românească şi va purta numele DPC (Donează păr copilașilor). Astfel, acest proiect va fi delimitat de cel al fundaţiei Little Princess Trust din Anglia (LPT), cu aprobarea conducerii LPT. Mulţumită acestei iniţiative, toate perucile confecționate vor ajunge la copilașii bolnavi din țara noastră.

Larisa Duţă, la rândul ei donatoare în cadrul proiectului DPC, este cea care se implică activ în promovarea conceptului la nivel local, dar şi judeţean, şi poate oferi detalii tuturor celor care doresc să se alăture campaniei. Larisa poate fi contactată pe e-mail, la adresa: larisa.c.duta@gmail.com, sau pe Facebook: https://www.facebook.com/larisa.duta.

Proiectul DPC este un concept nou în România, inițiat de o tânără studentă la Medicină, Ioana-Maria Andrioaie, cu ajutorul Societății Studenţilor Medicinişti din Iaşi (SSMI).

Avantajul acestui proiect este că oricine poate dona. Trebuie doar ca cea mai scurtă șuviță de păr să aibă minim 17 cm. În rest, condițiile sunt rezonabile: părul poate fi drept, ondulat, cârlionțat, vopsit atât timp cât culoarea este naturală și nu o nuanță artificială, de exemplu verde. De asemenea, se acceptă și codițe ce au fost tunse cu mult timp în urmă, dar au fost păstrate în condiții bune. În schimb, nu se acceptă extensiile, dredurile sau părul tip afro.

Părul necesar donării este relativ simplu de obținut. Acesta poate fi tuns atât la un salon de coafură, cât și acasă, dacă sunt respectați următorii pași: părul trebuie spălat și uscat bine înainte, prins cu un elastic sus (unde urmează să fie tuns), împletit, prins cu un elastic jos (la baza codiței împletite) și apoi secționat deasupra elasticului de sus. Părul trebuie să fie complet uscat în momentul tunderii, apoi sigilat într-o pungă curată.

În cadrul proiectului se creează și o colecție virtuală de fotografii before & after (înainte şi după) tuns cu donatorii, disponibilă pe pagina de Facebook DPC – Donează păr copilașilor.

Dacă intenționați să vă implicați în proiect și doriți să vă donați părul copilașilor bolnavi, puteți apela cu încredere la serviciile saloanelor partenere DPC, care oferă și un discount pentru voluntarii DPC. În județul Hunedoara, astfel de saloane există la momentul actual în orașele Deva și Hațeg.

Pentru donarea codiței, se recomandă să fie luată legătura cu persoana de contact din orașul în care locuiți. Lista cu persoanele din echipa DPC este disponibilă pe pagina oficială de Facebook DPC – Donează păr copilașilor. Dacă proiectul nu s-a dezvoltat încă în orașul dvs, puteți trimite coletul prin curierat privat pe adresa Societății Studenților Mediciniști Iași (str. Universității, nr. 16, Iași, România), cu mențiunea „DPC”, după data de 1 octombrie.

Coletele primite vor fi apoi trimise la Galați unde, cu ajutorul doamnei Stela Chiriloiu, fondatoarea site-ului peruci.ro, va fi confecționată manual fiecare perucă, din 5-7 codițe primite. Deși se face o reducere substanțială, costul unei peruci variază de la 600 la 1.400 de lei și orice sumă donată poate fi de mare ajutor. Cont:
Nume: Societatea Studenților Mediciniști Iași
2511.1-10805.1/RON
IBAN: RO84RNCB0178011166540001
Fiscal code: 8740489
BCR, Iași, Al. I. Cuza, Str. Ștefan cel Mare, no. 8A

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.