Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Copiii din Clubul EduPace decid pentru ei

0

45 de copiii de la Școala Gimnazială Nicolae Iorga, membri ai Clubului EduPace inițiat de PATRIR, participă în săptămâna 16-20 noiembrie la “Ziua Ștafetei”, un proiect în care cei mici experimentează meseria pe care au decis că și-o doresc, fiind sprijiniți pas cu pas de către mentori, profesioniști de la care preiau ștafeta cu responsabilitate.

patrir

“Ziua Ștafetei” implică în ediția din acest an peste 300 de copii cu vârste între 12 și 18 ani din 21 de școli din judetul Cluj, mentori care practică meseriile pe care copii și le-au ales, și coordonatori de grup reprezentați de profesori. La nivel national, sunt implicate peste 128 de școli, fiind un proiect inițiat în 2013 de Fundaţia Terre des hommes din București.

“Copiii se implică în lumea în care trăiesc și au un cuvânt de spus – vin cu întrebări, idei, participă în societatea în care traiesc și unde ar fi bine și frumos să îi lăsăm să fie activi și să nu ne mai purtăm ca și când ar fi niște obiecte pentru care doar noi adulții știm ce este bine. Pentru copiii din Clubul EduPace care provin dintr-un mediu sărac și destul de ostil Ziua Ștafetei îi ajută să își dorească să fie ceva când vor fi mari și să nu spună că nu vor nimic sau ca nu știu și să repete destinul unor părinți. Ziua Stafetei este o acțiune care reușește într-un timp extrem de scurt – o zi- să le dea copiilor încredere și dorința de a visa, convingerea că sunt importanți, așa cum nu o face școala tradițională în ani de zile. Dar e foarte mișto că din ce în ce mai multe școli se implică în acestă initiativă, iar cresterea a fost incredibilă, proiectul începând în București cu 30 de copii.” (Mihaela Griga, coordonator Club EduPace).

Printre meseriile alese de copii se numără: polițist, mecanic auto, florăreasă, educatoare, hair-stylist, pirotehnist, bucătar, îngrijitor de cai, psiholog, fermier, fotograf, profesor, cântăreț, medic, informatician, actor, cofetar, fotbalist, make-up artist, șofer tir, constructor, zugrav, arhitect, electrician, instalator, primar etc.

Pe termen lung, tinerii din Clubul EduPace vor putea beneficia de suport pentru a-și atinge potențialul intelectual și emoțional, pentru a-și descoperi talente și hobby-uri care să le canalizeze energia către lucruri constructive și pentru a dobândi abilități de soluționare a conflictelor într-o manieră nonviolentă. Copiii vor putea alege calea nonviolentă în detrimentul competiției distructive. Finanțarea activităților pentru membrii Clubului EduPace inițiat de PATRIR – Institutul Român Pentru Acţiune, Instruire şi Cercetare sunt asigurate prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul programului Fondul ONG în România.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.