Copii, seniori si australieni au alergat la Crosul HOSPICE Casa Speranţei

0

Sâmbătă, 14 iulie 2012, a avut loc cea de-a patra ediție a crosului de caritate – “Contează DE CE alergi!” organizat în beneficiul celor 1700 de pacienți incurabili, adulți și copii, îngrijiți la HOSPICE Casa Speranței.

Evenimentul a fost un antrenament public pentru Bucharest International Marathon care va avea loc în perioada 5-7 octombrie 2012.

Ediția din acest an a adus la linia de start 160 de alergători, înscriși la următoarele categorii: 6-10 ani, 11-18 ani, peste 18 ani. Au fost premiați primii trei alergători ajunși la sosire, pentru fiecare categorie din cadrul competiției.

Noutatea acestui an a fost cursa de 10 km adulți, la care s-au înscris 39 sportivi.

La cursa de 4 km, s-a înscris în concurs și doamna Lucia Radu, care la cei 80 de ani ai săi, ne-a oferit o lecție despre voință și mod de viață sănătos.

Am avut alături și prieteni care au făcut efortul de a veni de la mare distanță: Arad, Deva și chiar Australia.

“Multă sănătate și încredere în Dumnezeu și în sine”, “Energia și voința o trimitem tuturor celor care au nevoie de ea” sunt câteva mesaje pe care alergătorii le-au adresat persoanelor dragi.

Fondurile strânse în urma taxei de participare la Cros se ridică la suma de 4350 lei și vor fi folosite pentru îngrijirea pe care o oferim gratuit pacienților HOSPICE.

Evenimentul nu ar fi fost posibil fără sprijinul oferit de cei 10 arbitri acreditați de Federația Română de Atletism, care au fost alături de noi.

Mulțumim sponsorilor care au asigurat premiile în valoare totală de 5475 lei: Raiffeisen Bank, Carrefour, Gentle Care, Sensitive Comfort, Natura Plus, Isostar, Hotel Ruia, Pensiunea Adriana, Sonor, My Sound, Izvorul Minunilor, Efect Advertising, Smile Aqua Park, Parc Aventura, Palamari’s Cultural Center, LA Gym, Noriel Toys, Energy Gym, Editura Mix, Andos, Grota Salina, Masterkart.

Mulțumim partenerilor noștri:

Primăria Municipiului Brașov, Asociația Bucharest Running Club și Asociația Cetatea Brașovului

Mulțumim partenerilor media care au susținut și promovat acest eveniment.

***

HOSPICE Casa Speranței (www.hospice.ro) este cea mai mare organizație medicală non-profit din Romania care asigură gratuit servicii de îngrijire paliativă pentru copii și adulți cu boli terminale în București, Brașov, Făgăraș și Zărnești.

 

Îngrijirea paliativă este îngrijirea menită să amelioreze calitatea vieţii pacienţilor şi familiilor acestora, atunci cand se confruntă cu probleme asociate bolilor ameninţătoare de viaţă, prin prevenirea şi înlăturarea suferinţei, prin identificarea precoce, evaluarea şi tratamentul durerii şi al altor probleme de natură fizică, socială, psiho-emoţională şi spirituală. (dupa Definiţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 2002)

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează