Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Conferinta Internationala „Rosia Montana in Istoria Universala” / Cluj, 11-12 noiembrie 2011

10

In perioada 11-12 Noiembrie 2011, la Cluj Napoca – Aula Magna, Universitatea Babes Bolyai – va avea loc Conferinta Internationala ‘Rosia Montana in Istoria Universala’. Programul detaliat care include descrierea vorbitorilor poate fi gasit aici. De asemenea, detalii despre Conferinta, pe site-ul Universitatii Babes Bolyai.

Conferinta este organizata de Universitatea Babes Bolyai, Academia Romana, ICOMOS Romania si Campania Salvati Rosia Montana. Specialistii invitati vor incerca sa raspunda la cat mai multe dintre acestea in cadrul unui program al celei mai mari conferinte stiintifice (din punct de vedere al domeniilor acoperite, al numarului de participanti, al prezentarilor si al institutiilor reprezentate) dedicate cazului Rosia Montana.

Vineri, 11 noiembrie, in paralel cu Sesiunea Stiintifica, va avea loc o Sesiune Deschisa, pentru Public. Aceasta va avea loc la Clubul Colegiului Academic – UBB (Strada Emmanuel Martone, nr. 1).

 

Sesiuni științifice:
Secţiunea I: Patrimoniul natural, istoric şi cultural al zonei
Roşia Montană
Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, Aula Magna (str. Mihail Kogălniceanu, nr .1)
Secţiunea a II-a: Impactul Proiectului RMGC asupra peisajului şi
mediului
Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, Aula Magna (str. Mihail Kogălniceanu, nr .1)
Secţiunea a III-a: Efectele economice şi sociale ale proiectului
RMGC
Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, Aula Magna (str. Mihail Kogălniceanu, nr .1)
Secţiunea a IV-a: Alternative sustenabile pentru dezvoltarea durabilă
a Roşiei Montane. Concluziile Conferinţei
Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, Aula Magna (str. Mihail Kogălniceanu, nr .1)
Secţiunea a V-a:( Sesiune deschisă) Roşia Montană în imagini şi dezbateri Clubul Colegiului Academic (str. Emmanuel de Martonne, nr. 1)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

10 comentarii

 1. avatar

  Rosia Montana are cu ce patrimoniu sa se laude. Dar daca este lasat in paragina si nimanui nu-i pasa de el, ce mai conteaza? Stiu ca RMGC va investi 70 milioane de dolari in restaurarea si conservarea patrimoniului, ceea ce e de laudat, mai ales ca ministerului Culturii si al Turismului nu au planuit niciodata sa investeasca in patrimoniul de aici.

 2. avatar

  @Anda din cate am inteles eu au investit deja cateva milioane de dolari in cea mai mare cercetare arheologica din tara. Sper doar sa se tina cont si de aceste lucruri la conferinta, sa nu fie una a carui scop este doar demontarea proiectului minier, caci astfel isi pierde complet din obiectivitate. Iar stiinta nu putem avea fara obiectivitate.

 3. avatar

  Daca lasam Rosia Montana pe mainile statului roman, in cativa ani va fi si mai degradata decat este la ora actuala. Aceasta zona are nevoie de investitii seriose, iar la ora actuala nici nu se poate pune problema de turism in zona!!

 4. avatar

  Care e obiectivul acestei conferinte? Daca acestia nu sunt de acord cu proiectul, vor veni macar cu solutii, sau nici acesti indivizi nu sunt capabili de asa ceva!

 5. avatar

  ar fi frumos daca si aici se vor dezbate argumente pro si contra.dar bineinteles ca nu exista nicio voce pentru cei care reprezinta vocea sustinatorilor proiectului. sunt ignorati ca de obicei ca si cum nu ar exista. apoi tot ei zic ca nu exista sustinatori ai proiectului.

 6. avatar

  Investitiile trebuie sa fie mult mai mari, ce s-a investit pana acum este nimic pe langa ce se poate investi daca se porneste proiectul. Trebuie sa invatam si noi sa tinem la istorie, sper sa nu mai fie mult pana atunci

 7. avatar

  Rosia Montana in istorie a devenit cunoscuta prin minerit si ar putea reintra in istorie, mai ales in cea economica in postura de lider pe piata aurului…

 8. avatar

  Cand te gandesti ca aavem atata istoria in zona care nu este prezervata si pentru generatiile urmatoare…Patrimoniul trebuie reabilitat, prin intermediul lui se poate lansa si partea turistica a Rosiei

 9. avatar

  Chiar sunt curios ce o sa se discute la alternative durabile. Alternative pentru proiectul rmgc nu exista, in schimb poate vorbesc despre partea de dezvoltare a turismului odata cu mineritul, asta ar fi ceva productiv

 10. avatar

  Sa speram ca nu se vor strange degeaba si ca vor reusi sa ajunga la o concluzie profitabila si benefica pentru Romania. Aurul nu are nicio valoare, daca este in pamat. El trebuie exploatat si prelucrat si deabea dupa aceea se poate stabili valoarea lui!

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.