Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Conferinta GrowArt 4, Brasov – Proiectul artistic cu impact social

0

Vă invităm la ediția 4/2012 a conferinței naționale GrowArt Talks pe probleme de artă și management cultural:

PROIECTUL ARTISTIC CU IMPACT SOCIAL

GrowArt Talks

Seria de conferințe naționale pe teme de artă, management și politici culturale

Ediția #4 / 2012

Vineri, 27 iulie ora 18.00, Braşov, Muzeul de Artă – B-dul Eroilor, nr. 21.

În data de 27 iulie 2012, la ora 18.00, Asociația pentru Promovarea Artelor Contemporane organizează ediția a patra de anul acesta a conferințelor pe teme de artă, management și politici culturale GrowArt Talks. Proiectul cultural este realizat cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național și în parteneriat cu Universitatea Naționlă de Arte București. Conferința va avea loc la Braşov, Muzeul de Artă – B-dul Eroilor, nr. 21. Intrarea este libera.

Aceasta ediţie va fi structurată sub forma unui seminar pe tema: Proiectul artistic cu impact social. Invitaţii Growart pentru această ediție sunt: Cosmina Dinu – manager de proiecte cu implicare socială, Olivia Niţiş – curator şi critic de artă şi Nona Serbanescu, manager cultural. Conferința va fi structurată în două etape: prima va cuprinde prezentările vorbitorilor, studii de caz referitoare la proiectele artistice cu implicare socială, urmând apoi o discuție liberă plecând de la ideile prezentate şi întrebările publicului.

———————————————————————————————————–

 

GrowArt Talks este programul de conferințe pe tema artelor contemporane, a managementului cultural și a politicilor de promovare artistică. Cu frecvență lunară, conferința își propune să creeze un spațiu interactiv de dialog pe tema artelor contemporane și a managementului cultural.

 

Invitații vor fi artiști, manageri culturali, profesori universitari, curatori și istorici de artă, oameni de cultură, atât din România cât și din afara țării. Programul de conferințe este adresat tuturor celor interesați de artă, managerilor din domeniul culturii, studenților în științe umaniste – mai ales la istoria artelor, artiștilor si studentilor la arte.

Scopul GrowArt Talks este acela de a facilita dialogul între profesioniștii din domeniul artelor contemporane și managementului cultural și viitorii manageri, artiști, curatori, istorici și critici de artă.

 

Obiectivele pe termen lung vizează: aportul la creșterea generală a nivelului de lucru în domeniul artelor contemporane, dezvoltarea bunelor practici, susținerea inițiativelor tinerilor artiști și manageri cultural.

————————————————————————————————————

Asociația pentru Promovarea Artelor Contemporane

 

Scopul APAC este de a promova şi susţine valorile artistice româneşti şi de a a creşte vizibilitatea artiștilor contemporani atât în țară, cât și în străinătate. Contribuim la dezvoltarea unui mediu cultural sănătos și la educarea publicului larg în spiritul artelor contemporane, prin facilitarea accesului la cultură în special în rândul tinerilor prin intermediul a doua programe majore de acțiune: centrul cultural Independent84 și programul GrowArt .

APAC a dezvoltat GrowArt ca pe un program complex, menit să promoveze arta, managementul artistic și politicile culturale contemporane în România prin trei direcții distincte: GrowArt Auction, licitația de artă contemporană cu frecvență trimestrială; GrowArt Talks, seria de conferințe naționale pe teme de artă contemporană și management cultural cu frecvență lunară realizate cu sprijinul AFCN și GrowArt Junior, programul de cursuri de artă și cultură artistică contemporană dedicat copiilor și adolescenților cu desfășurare în școli, licee și la Independent84.

 

Centrul cultural Independent 84 a fost inagurat în noiembrie 2011 cu expozitia-eveniment „Făra mine” semnată Gili Mocanu și Oana Tănase. Acest spaţiu dedicat artei contemporane a devenit ulterior gazda unor variate manifestări culturale: expoziții de artă; evenimente teatrale; performance; ateliere de pictură, creativitate, teatru, scriere; conferințe și seminarii; concerte. Independent84, continuă și întregește printr-un spațiu curatorial propriu programul Visual Support, prin care APAC a derulat mai multe proiecte expoziționale în perioada 2010-2011, dintre care amintim: ”Exil” – Expoziție personală de pictură Paul Hitter cu taraf la Clubul Țăranului, mai 2010, București; ”Wicked” – Expoziție de pictură, instalație, light&sound design Otilia Cadar, Adela Edu și Nona Șerbănescu într-un spațiu alternativ Transilvaniei 9, București, iunie 2011.

————————————————————————————————————

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.