Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Conferință de antreprenoriat la Cluj-Napoca în cadrul proiectului EuroHost – Joburi pentru tineri ospitalieri

0

În perioada 11-12 noiembrie 2015, la Hotel Ramada (Calea Turzii, nr. 43-51), Cluj-Napoca, echipa de implementare a proiectului EuroHost – Joburi pentru tineri ospitalieri va găzdui o conferință dedicată antreprenoriatului, susținută de partenerii transnaționali de la organizația spaniolă Desarrollo de Estrategias Exteriores, din Gijón, regiunea Asturias.

Trei antreprenori din Spania, printre care și o româncă stabilită acolo, vor discuta despre ce înseamnă să pornești într-o „aventură” a dezvoltării propriei afaceri, pornind de la o pasiune, deschizând noi drumuri într-o altă țară sau aplicând mereu soluții creative în demersurile antreprenoriale. Juan Granados, Niculina Saroz și Kike Riesgo sunt cei care îi vor inspira pe noii și viitorii antreprenori pe parcursul celor două zile ale conferinței, printr-un schimb activ de bune practici, sfaturi și idei de business.

Juan GranadosJuan Menéndez Granados, un tânăr antreprenor din Asturias și atlet de sporturi extreme, este recunoscut la nivel internațional datorită faptului că a fost prima persoană care a călătorit la Polul Sud cu bicicleta. Juan Menéndez Granados este mai cunoscut după numele de “Juan-fără-Frică”, pentru atitudinea sa față de incertitudine. Folosind cuvintele lui: „There are two responses to fear: fight or flight” („Există două răspunsuri în ceea ce privește frica: luptă sau zbor”). Pe parcursul conferinței, Juan va împărtăși aventurile sale prin locuri sălbatice și ne va prezenta strategiile și trucurile sale pentru a învinge frica.

Niculina Saroz este o tânără antreprenoare originară din Maramureș, care și-a creat propria firmă de traduceri în Spania, unde este stabilită cu familia. Niculina este un foarte bun exemplu de business dezvoltat într-o țară străină, considerând experiența o adevărată aventură, implicând diverse oportunități și provocări. O persoană plină de energie și de dorință de dezvoltare, ea urmărește în permanență să își ducă afacerea mai departe și încearcă să mențină cât mai mult contactul cu propria țară prin activitățile sale.

Kike Riesgo este trainer, consultant și antreprenor spaniol din Gijón, regiunea Asturias, cu experiență în domeniul business de peste 20 de ani. El a mai susținut patru seminarii inovatoare în România, în cadrul proiectului EuroHost – Joburi pentru tineri ospitalieri – în județele Cluj, Alba și Hunedoara. Kike este președintele Federației Spaniole de Marketing, membru al board-ului de conducere a revistei „Dirigir Personas”, director al Proiectului CLINIC Tineri Antreprenori și director al Școlii de Vară Evades.

Această inițiativă de a sprijini antreprenoriatul în rândul persoanelor fără loc de muncă, respectiv în rândul șomerilor, vine ca o completare la celelalte servicii furnizate în cadrul proiectului EuroHost – Joburi pentru tineri ospitalieri, din dorința de a oferi cât mai multe variante de dezvoltare profesională acestui segment al pieței muncii.

____________________________________________________________________________

Proiectul “EuroHost – Joburi pentru tineri ospitalieri” este o iniţiativă a Asociaţiei Inceptus România, o organizaţie non-guvernamentală clujeană, în colaborare cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Cluj, Asociaţia Dezvoltarea Capitalului Uman (judeţul Alba), RSC Consulting (judeţul Cluj), Asociaţia Casa Transilvania (judeţul Hunedoara) şi Desarrollo de Estrategias Exteriores (Spania). Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European şi este implementat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.