Concurs dedicat martisorului romanesc

0
 transilvania fest

Asociatia Transilvania Fest organizeaza cea de-a doua editie a concursului “Martisorul romanesc realizat manual” intre 1 si 24 februarie. Concursul se desfasoara pe doua categorii de varsta – copii si tineri (sub 18 ani) si adulti – si urmareste sa promoveze si sa revigoreze traditia martisorului romanesc.

“Si anul acesta ne propunem sa venim cu o alternativa la industria produselor de serie, a fabricatelor chinezesti, care nu au vreo legatura cu traditia martisoarelor. De asemenea, contribuim la intarirea identitatii culturale si regionale si la transmiterea deprinderilor mestesugaresti in special catre tineri”, precizeaza Claudia Rosca, reprezentant al Asociatiei Transilvania Fest si coordonator al competitiei.

Organizatorii incurajeaza participantii sa inscrie in concurs unul sau mai multe martisoare realizate prin tehnici de lucru manual:  impletit, tricotat, crosetat, modelaj, pictura, insirat margele, fimo (pasta de modelaj), quilling (hartie colorata). Juriul va aprecia imbinarea motivelor populare romanesti cu tehnici moderne de realizare a martisoarelor.

Lucrarile pot fi expediate incepand cu data de 1 februarie la sediul Asociatiei Transilvania Fest: Piata 1 Decembrie 1918, nr. 1, Turda, jud. Cluj, cod 401904. Acestea vor fi prinse de o foaie pe care concurentii sunt rugati sa treaca urmatoarele informatii: nume, prenume, data nasterii, adresa, telefon, email.

Martisoarele vor fi jurizate in 24 februarie 2014 la Cafeneaua Culturala “La Papion”, incepand cu ora 16.00, castigatorii urmand sa primeasca premii-surpriza.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează