Concurs dedicat martisorului romanesc

0
 transilvania fest

Asociatia Transilvania Fest organizeaza cea de-a doua editie a concursului “Martisorul romanesc realizat manual” intre 1 si 24 februarie. Concursul se desfasoara pe doua categorii de varsta – copii si tineri (sub 18 ani) si adulti – si urmareste sa promoveze si sa revigoreze traditia martisorului romanesc.

“Si anul acesta ne propunem sa venim cu o alternativa la industria produselor de serie, a fabricatelor chinezesti, care nu au vreo legatura cu traditia martisoarelor. De asemenea, contribuim la intarirea identitatii culturale si regionale si la transmiterea deprinderilor mestesugaresti in special catre tineri”, precizeaza Claudia Rosca, reprezentant al Asociatiei Transilvania Fest si coordonator al competitiei.

Organizatorii incurajeaza participantii sa inscrie in concurs unul sau mai multe martisoare realizate prin tehnici de lucru manual:  impletit, tricotat, crosetat, modelaj, pictura, insirat margele, fimo (pasta de modelaj), quilling (hartie colorata). Juriul va aprecia imbinarea motivelor populare romanesti cu tehnici moderne de realizare a martisoarelor.

Lucrarile pot fi expediate incepand cu data de 1 februarie la sediul Asociatiei Transilvania Fest: Piata 1 Decembrie 1918, nr. 1, Turda, jud. Cluj, cod 401904. Acestea vor fi prinse de o foaie pe care concurentii sunt rugati sa treaca urmatoarele informatii: nume, prenume, data nasterii, adresa, telefon, email.

Martisoarele vor fi jurizate in 24 februarie 2014 la Cafeneaua Culturala “La Papion”, incepand cu ora 16.00, castigatorii urmand sa primeasca premii-surpriza.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează