Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Concert cu ochii larg închiși la biserica fortificată Cincșor. Recital de vioară în întuneric 100%

0

Asociaţia Contrafort Pro Kleinschenk/ Cincșor, Kultur Project/ Cincșor Transilvania Case de Oaspeţi şi galeria Artera | art + medicine vă invită la „Concert cu ochii larg închiși” – un performance care sfidează normele convenționale de ascultare și de interpretare a muzicii clasice – sâmbătă, 22 iunie, ora 22.00, la biserica fortificată din Cincșor (jud. Brașov).

Conceptul „Concertului cu ochii larg închiși”, propus de Cristina Bobe, artist vizual, constă într-un recital solo (60 min.) interpretat de violonistul Valentin Șerban în întuneric complet și include unele dintre cele mai complexe lucrări din repertoriul violonistic (Bach, Kreisler, Enescu, Paganini, Ysaÿe). Concertul este urmat de o discuție între artiști și public pornind de la experiențele personale de interacțiune cu muzica în întuneric.
Evenimentul de față este un prim demers al artiștilor Cristina Bobe și Valentin Șerban de a experimenta modalități creative de a pune în valoare muzica clasică. Întunecarea completă a spațiului de spectacol, înlăturând astfel stimulii vizuali, încurajează publicul să își îndrepte întreaga atenție asupra sunetului și să dea curs liber imaginației, toate acestea într-un mediu complet relaxat, ferit de presiunea etichetelor sociale.
În program:
Johann Sebastian Bach – Partita nr. 2 în Re minor
Fritz Kreisler – Recitativ și Scherzo
Niccolò Paganini – Capriciile nr. 7 și 9
George Enescu – Lăutarul
Eugène Ysaÿe – Sonata nr. 4 în Mi minor
La Cincșor, concertul are loc în cadrul evenimentului ”Cina în natură”, organizat de Kultur Project/ Cincșor Transilvania Case de Oaspeţi în colaborare cu Asociația My Transylvania.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.