Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Concert caritabil la Brasov de Sanziene

0

Fundatia HOSPICE Casa Sperantei organizeaza un concert extraordinar de muzica populara care va avea loc la Teatrul Dramatic „Sica Alexandrescu” din Brasov, in data de 24 iunie 2011, ora 18, cu participarea unui numar impresionant de artisti cunoscuti ai folclorului romanesc.

Spectacolul este organizat in beneficiul pacientilor incurabili si vor canta artistii: Ilie Medrea, Nineta Popa, Gelu Voicu, Anghelina Timis Lungu, Maria Butila, Mariana Anghel, Marinela Baba, Sergiu Cipariu, Alina Pinca, Adrian Stanca, Constantin Bahrin, Viorica Macovei, Maria Dan Paucean, Daniel Rosalim, Paula Medrea, Orchestra Populara „Plaiuri Transilvane”, Ansamblul „Sipot Ardelean” si Ansamblul „Efthimos” .

Spectacolul se adreseaza brasovenilor care doresc sa fie solidari si doresc sa ajute persoanele care au nevoie de ingrijire paliativa. Fondurile stranse din sponsorizari si bilete vandute la acest eveniment vor fi folosite pentru ingrjirea pacientilor aflati in grija fundatiei Hospice. Pretul biletelor variaza intre 15 si 30 de lei.

Fundatia Hospice Casa Sperantei asigura gratuit servicii de ingrijire paliativa in judetul Brasov si in Bucuresti, pentru copii cu cancer, leucemie, distrofii neuro-musculare, malformatii congenitale dar si pentru adulti cu boli oncologice. Peste 1700 de pacienti sunt ingrijiti la Casa Sperantei in fiecare an. Hospice Casa Sperantei este desemnata centru de excelenta in Ingrijire paliativa in Europa de Sud-Est si asigura ingrijire specializata gratuita din anul 1992.

Membrii Facebook puteti da un vot de incredere celor de la HospiceCasaSperantei intrand pe pagina lor: http://www.facebook.com/HospiceCasaSperantei

Si acum pentru cei doritori sa afle mai multe despre aceasta sarbatoare … ii invitam sa citeasca in continuare…

SANZIENELE

Obiceiurile legate de Sânziene se pierd in negura timpurilor. Sunt datini autohtone, al caror nume originar dac s-a pierdut. S-a pastrat cel roman Sânziana, de la Sancta Diana (care circula si azi in Ardeal) si cel slav Dragaica (care a venit mai tarziu si care circula in Muntenia si Oltenia).

Sarbatoarea de Sânziene (tinuta pe 24 iunie, de ziua nasterii lui Ioan Botezatorul) e legata de cultul recoltei, al vegetatiei si al fecunditatii, si pastreaza in ea un amestec fascinant de crestinism, pagânism si vrajitorie. Sânzienele sunt plante cu flori galbene-aurii si placut mirositoare. Cresc prin livezi, pasuni, margini de paduri si poienite. Insotite de muzica si chiuiturile flacailor, fetele aduna florile de Sânziene in buchete, fac colane si impletesc cununi circulare si cruciforme sau le strang in buchetele. Aceste coronite si buchete sunt aduse in sat, unde sunt asezate pe porti, usi, ferestre, pe suri, pe stupi si chiar in straturile de legume, in credinta ca ele vor ocroti casa si gospodaria de puterea fortelor malefice, aducand totodata noroc, sanatate si belsug oamenilor, animalelor si semanaturilor (vor inflori ca Sânzienele).

Sursa: contul de Facebook al evenimentului.

foto Florin Ghinda

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.