Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Comunitatea academică clujeană se pregătește de gală: Go Free Awards 2013

0

Asociația Go Free va acorda în acest an 30 de premii în cadrul celei de-a treia ediții a Galei “Go Free Awards”, un proiect ce și-a propus să identifice și să promoveze studenții și profesorii clujeni care reprezintă adevărate modele în comunitate. Evenimentul va avea loc vineri, 7 iunie, de la ora 16, în sala Ion Mușlea de la Biblioteca Centrală Universitară.

Nominalizările la cele trei categorii de premii – “Premiile Academice”, “Premiile Civice”, “Premiile Go Free” – au fost făcute online pe site-ul www.gofree.ro. Fie că este vorba de studenți din Universitatea Babeș-Bolyai care s-au făcut remarcați prin activitatea lor profesională la nivel național sau internațional, de profesori pe care studenții îi apreciază pentru modul în care se implică în formarea lor personală și profesională sau de persoanele care prin activitatea lor zilnică de voluntariat transformă lumea cu pași mici, cu toții merită aprecierea noastră publică.

go free awards

Lista completă cu persoanele premiate și motivele pentru care au fost nominalizate va fi făcută publică pe site-ul Asociației Go Free, ca în fiecare an, după eveniment.

Dintre persoanele ce vor fi premiate în acest an la categoria Premii Academice, amintim de Paul Sucală, Cristian Roșu și Gabriel Bogdan Bondor – grup de studenți ce a obţinut premiul 2 la faza mondială a prestigioasei competiții Imagine Cup, desfăşurată în Sydney între 5 şi 11 iulie 2012.

Lect. Univ. Dr. Veronica Ilieş, cadru didactic al Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, secția CRP, a fost nominalizată de studenți pentru Premiile Civice, secțiunea Profesorul Go Free pentru implicarea continuă de care a dat dovadă în numeroase campanii și pentru susținerea și înțelegerea oferită studenților.

Premiul pentru Cea mai bună campanie este oferit campaniei “Sir&Madame”, o inițiativă a studenților din anul 3, secția Publicitate, coordonați de profesor Ioana Lepădatu, care și-a propus să transforme orașul într-un loc mai bun, cu vorbe mai frumoase și cu acțiuni care nu poluează comunitatea și relațiile sociale zilnice.

O altă inițiativă premiată este cea de salvare a Muzeului Farmaciei din Cluj-Napoca, demarată de Andrei Aroneț în 2012. El a reușit să aducă problema Muzeului pe agenda publică, activând oamenii din online care i s-au alăturat ulterior în campanie, publicând articole pe bloguri și în presă.

Evenimentul Asociaţiei Go Free este sprijinit de Universitatea Babeş-Bolyai, Organizaţia Studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai, Asociaţia Studenţilor Sociologi „Cluster”, Asociaţia Studenţilor Romi „Romano Suno”, Re/Creativ, Romania Pozitivă, ASUAD, Dreams for Life, Romano Suno, Biblioteca Centrală Universitară, European Alternatives, Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca.

Despre autor

avatar

Go Free este o redacție independentă de tineri, din Cluj-Napoca, care promovează jurnalismul cetățenesc ca metodă de implicare în comunitate. Revista Go Free este o publicație online în care sunt abordate subiecte precum activism civic, democrație participativă, multiculturalism, educație nonformală, drepturile omului, bună guvernare.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.