Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Competiția de lungmetraj Dracula Film: Horror and Fantasy Festival Brașov, 1 – 5 octombrie

0

În competiția de lungmetraj a celei de-a doua ediții a Dracula Film: Horror and Fantasy Festival, care va avea loc între 1 și 5 octombrie, în Brașov, au fost selecționate 6 filme, toate putând fi urmărite în premieră în România:

Killers/Ucigașii (R. Kimo Stamboel, Timo Tjahjant, Indonezia)

Un reporter și un ucigaș în serie se întâlnesc pe internet. Reporterul, fascinat de crimele pe care celălalt le postează online are și el niște probleme care ar putea fi rezolvate prin violență. Relația celor doi evoluează între complicitate și concurență în timp ce toți cei vizați de răzbunarea unuia și demența ceilalt își găsesc sfârșituri violente. Mustind de furie și oroare, thriller-ul fraților Mo apropie cinema-ul indonezian de standardele filmului de gen coreean. Un film capabil de nihilism contrabalansat de emoții puternice bazat pe un scenariu electriza(n)t.

Killers a făcut parte din selecția FrightFest și Sundance 2014.

Aux Yeux des Vivants/Printre cei vii (R. Alexandre Bustillo, Julien Maury, Franța)

Pentru trei puști primele zile ale vacanței de vară iau o întorsătură nefastă. Martori ai unui incident violent, cei trei sunt totalmente lipsiți de credibilitate în fața legii și a famiilor. Dar bărbatul pe care l-au văzut târând o femeie legată prin platourile de filmare abandonate de lângă oraș chiar există și nu este deloc dispus să-i lase pe preadolescenți să-și răspândească poveștile despre el. Urmează o serie de crime feroce. Alexandre Bustillo și Julien Maury reușesc să ofera spectatorului fiori și frisoane dar și o poveste aflată la intersecția dintre The Hills Have Eyes și Stand By Me.

Filmul a făcut parte din selecția SXSW 2014, Brussels International Festival of Fantasy Films 2014 și Absurde Seance 2014.

At the Devil’s Door(Home)/La poarta Diavolului (R. Nicholas McCarthy, SUA)

O agentă imobiliară descoperă câteva lucruri ciudate într-una dintre casele scoase la vânzare. Arsurile de pe pereți și banii ascunși într-un sertar ar putea clarifica dispariția unei adolescente. Și fata cu haină de ploaie roșie care dă târcolae casei ar putea fi chiar dispăruta. Dar lucrurile se complică și ceva își dorește cu disperare să intre în această lume. Un film de groază aproape clasic, impecabil strunit din regie.

At the Devil’s Door a făcut parte din selecția SXSW 2014 și Fantasia Festival 2014

 

În Norway/ Norvegia (R. Yannis Veslemes, Grecia) un vampir pasionat de dans, un norvegian dealer de droguri și o prostituată se intersectează în Atena anului 1984. Comedia neagră semnată de Yannis Veslemes este delicios de cinică și poate trece drept un Jarmusch rătăcit prin Elada epocii disco.

Filmul va rula în prezența regizorului.

The CanalCanalul (R. Ivan Kavanagh, Irlanda)

David are două suspiciuni: că în casa lui există o prezență malefică și că nevasta sa îl înșeală. Când ambele se dovedesc a fi bănuieli fondate și când nevasta adulterină dispare David trebuie să înțeleagă exact ce s-a întâmplat în 1902 în casa sa și mai trebuie să convingă poliția că nu el este responsabil de dispariția soției. Situația dificlă este inspirat prezentată de irlandezul Ivan Kavanagh sub forma unui thriller psihologic care face incursiuni în supranatural.

The Canal a fost prezent în selecția Tribeca Film Festival 2014.

Vineri seara (R. Jamil Hendy, România)

Un DJ de radio își delectează ascultătorii cu trei povești sumbre și letale care au un singur punct comun. Toate faptele s-au întâmplat vineri noaptea. Un omnibus urban care include crime și demențe, amoruri și amenzii. Ca orice film de acest gen, Vineri seara este o producție independentă.

Dracula Film: Horror and Fantasy Festival este un festival competițional – în cadrul căruia vor fi proiectate filme horror, SF, supranaturale, thriller sau fantasy – și are 3 secțiuni: competiție lungmetraj internațional, competiție scurtmetraj internațional și competiție scurtmetraj românesc.

Dracula-Film-1110x1570

Dracula Film: Horror and Fantasy Festival are loc anual în luna octombrie în Brașov, este organizat de Asociația Culturală Fanzin și prezentat de Viasat History.

Proiecțiile Dracula Film: Horror and Fantasy Festival vor avea loc la Teatrul Sică Alexandrescu și Cinemateca Patria.

Parteneri instituționali: Primăria Municipiului Brașov, Centrul Național al Cinematografiei România, Teatrul SicăAlexandrescu, Cinemateca Patria

Sponsori: Silva, BCR, Coresi Shopping Resort, Optiplaza, Țiriac Auto, Kronbun, CHR

Partener culinar: Sergiana Poiana Mărului

Parteneri: Ro Image 2000, Club Rockstadt, Kunstadt, Tipografia

Parteneri media: Prima TV, Kiss FM, Zile si Nopți, Cațavencii, Sub25, cinemagia.rocinefan.rocinemarx.ro,filmreporter.ro, ALD Movieland, Fort Knox PR, roevents.roaarc.rogetlokal.rocooperativaurbana.ro,infestival.rocineamator.roralix.rocalendarevenimente.roblogdecinema.romovienews.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.