Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Compania Transavia a dotat o bibliotecă din satul Ponorel, Munții Apuseni

0

În urma campaniei „Gătesc pentru o carte”,

Compania Transavia a dotat o bibliotecă din satul Ponorel, Munții Apuseni

Biblioteca sat Ponorel_Munitii Apuseni3

Transavia, liderul pieței de carne de pui din România a încheiat cu succes campania Gătesc pentru o carte și a inaugurat pe data de 17 decembrie 2015 filiala bibliotecii din satul Ponorel, comuna Vidra, județul Alba.

Noua bibliotecă beneficiază de peste 600 de titluri din domenii precum literatura română și universală, geografie, științele naturii și multe altele. În plus, Transavia a oferit mobilier nou pentru amenajarea bibliotecii.

„Ne bucurăm că am putut să facem acest cadou frumos, în prag de sărbători, copiilor din localitatea Ponorel, precum și doamnei bibliotecare Georgeta Pogan. Unul dintre principalele noastre obiective  este să ne implicăm în problemele comunității locale și să realizăm proiecte sustenabile care duc la dezvoltarea acesteia.” au declarat reprezentanții companiei Transavia.

Campania  a fost realizată ca urmare a situației în care se aflau copiii din clasele primare și gimnaziale din această localitate. În satul Ponorel se află cel mai mare număr de elevi din comună, însă cu toate acestea, nu dispuneau de o bibliotecă care să le ofere o bază de lecturi necesară.

De câțiva ani, doamna Georgeta Pogan, bibliotecară în comuna Vidra, a venit în sprijinul lor și în fiecare zi de marți mergea 7 km pe jos dus-întors până în acel sat pentru a le duce copiilor cărțile de care aveau nevoie.  De acum înainte, aceștia vor avea necesarul de lecturi chiar în satul lor, datorită implicării companiei Transavia.

Campania Gătesc pentru o carte s-a adresat pasionaților de gătit, precum și tuturor platformelor culinare. Astfel, toți cei care au răspuns pozitiv invitației Transavia de a se implica în campanie, au gătit rețete de pui și au trimis pozele acestora pe pagina de Facebook Transavia folosind hashtagul #gatescpentruocarte. Astfel fiecare rețetă de pui a reprezentat echivalentul unei cărți donate bibliotecii din satul Ponorel.

Acestei cauze s-au alăturat și bloggeri culinari cunoscuți, printre care Cristian Borod (bucatarmaniac.ro), Teodora Rogobete (Teo’skitchen.ro), Alice Ciobanu (Tarabucatelor.ro), Amalia Oanță (Haisagatim.ro), dar și foarte mulți oameni care au gătit și au trimis poze cu rețetele lor din dorința de a sprijini copiii din localitatea apuseană.

Pentru mai multe informații despre activitatea Transavia puteți accesa site-urile transavia.ro și fragedo.ro, sau pagina de facebook, TransaviaToateCeleBune.

Despre Transavia

Transavia este cel mai important producător de carne din România, cu o producție de peste 60.000 de tone de carne de pasăre, în fermele proprii de creștere din 7 județe – Alba, Cluj, Sibiu, Brașov, Harghita, Caraș-Severin și Timiș. Toate produsele sunt realizate în conformitate cu normele de calitate internaționale, sub controlul autorităților sanitar-veterinare și de mediu, iar în anul 2006 compania a primit distincția de furnizor al Casei Regale a României. Transavia deține două stații de incubație, o fabrică de nutrețuri combinate, trei abatoare performante de industrializare a cărnii, o fabrică nouă de procesare a cărnii, precum și patru ferme vegetale. Din toamna anului 2007 Avicola Brașov, unul dintre producătorii cu tradiție pe piața românească, face parte din grupul Transavia. Produsele Transavia dețin certificările FSSC 22000 (Food Safety Management System) și BRC ( British Retail Consortium). Cei aproape 25 de ani de activitate pe piața avicolă din România atestă calitatea incontestabilă a Transavia ca lider de piață. Produsele Transavia sunt prezente pe piața internă în procent de 75 la sută, în marile lanțuri de retail, prin brandurile Fragedo și Papane. Transavia este prezentă și pe piața internațională, prin exporturile realizate în țările din Comunitatea Europeană, printre care Marea Britanie, Franța, Spania, Croația, Grecia și Bulgaria.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.