Comoara Ţara Haţegului!

1

Lângă „Minunea Retezat” există „Comoara Ţării Haţegului”! Practic, cele două elemente alcătuiesc un singur corp unitar greu de despărţit. Intră pe site-ul http://www.comorile.hategului.ro/ pentru o călătorie virtuală extrem de interesantă! Mai jos sunt câteva cuvinte despre proiectul „Drum prin vremuri”. 

tara-hategului

Descris de Ion Pop Reteganul ca fiind un “Ardeal în miniatură”, Ţinutul Ţării Haţegului este una dintre cele mai frumoase zone ale României şi, cu siguranţă, cea mai bogată în ceea ce priveşte diversitatea naturală şi densitatea vestigiilor istorice.
Acest tărâm de legendă, care a fost populat încă de la începuturi cu vieţuitoare diferite de cele din restul lumii, dovadă fiind fosilele de dinozauri pitici, adaposteşte peste 140 de specii de fluturi reprezentând 75% din totalul speciilor de fluturi din România, 1190 de specii de plante, o treime din totalul speciilor de plante ale ţării şi peste 185 de specii de păsări şi animale protejate.
Ţara Haţegului face parte din  acea zonă a lumii unde a fost inventat scrisul, acum mai bine de 7300 de ani, a fost inima marelui regat dac, este locul unde a luat naştere poporul român şi unde mai apoi s-a păstrat, în ciuda numeroaselor năvăliri şi a ocupării îndelungate, spiritul şi specificul acestui popor.
A fost “acasa” pentru generalul francez Henry Mathias Berthelot, dar şi subiect de inspiratie pentru Jules Verne, Ovid Densusianu, Ion Pop Reteganul, precum si ultimul subiect de studiu pentru Nicolae Iorga, care a vizitat si cercetat aceasta zona cu doar doua luni inainte de a fi asasinat.
Aici, puteţi afla mai multe despre comorile din minunata Ţară a Haţegului:
www.comorile.hategului.ro
www.culturaltreasures.eu
 
Proiectul „Drum prin Vremuri” este dezvoltat de către S.E.N.S. – Societatea de Educaţie Nonformală şi Socială. Viziunea S.E.N.S. asupra viitorului este aceea a unei societăţi în care fiecare persoana poate accesa liber orice formă de educaţie, indiferent de statutul social, religie, sex, orientare sexuală, opţiuni politice, etnie sau orice alt criteriu discriminatoriu.
Misiunea S.E.N.S. este de a participa la educarea copiilor, tinerilor şi adulţilor şi de a sprijini promovarea sănătăţii, ştiinţei, artelor, tradiţiilor, protecţiei mediului, culturii, sportului şi a drepturilor şi libertăţilor omului.

Proiectul “Drum prin Vremuri” a fost sprijinit financiar de către Comisia Europeana prin Directoratul General Educatie si Cultura, în cadrul programului ‘Tineret in Actiune’. Finanţarea proiectului s-a realizat prin intermediul Agentiei Nationale pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP).


SENS / Societatea de Educatie Nonformala si Sociala
str. Rusetu 7/27
060552, sect.6 Bucuresti
www.comorile.hategului.rotara-hategului-3

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.