Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Colegiul Medicilor din Brașov găzduiește cea de-a patra conferință din programul național „AVC 360° – Călătoria Pacientului”

0

Pe 11 iulie, de la ora 14:00, Colegiul Medicilor din Brașov găzduiește cea de-a patra conferință din programul național AVC 360° – Călătoria Pacientului”

Programul național multidisciplinar „AVC 360° – Călătoria Pacientului”, inițiat de Asociația Română de Comunicare în Sănătate (ARCIS), continuă seria de evenimente cu cea de-a patra conferință care va avea loc la Brașov, pe 11 iulie.

Tema „AVC – de la educația pacientului la managementul multidisciplinar” va reuni la Colegiul Medicilor din Brașov, începând cu ora 14:00, medici și specialiști din domeniile implicate în îngrijirea pacienților cu accident vascular cerebral. La eveniment este așteptată participarea medicilor din specialitățile Medicină de familie, Medicină de urgență, Medicină internă, ATI, Neurologie, Neurochirurgie, Medicină fizică și de reabilitare, Geriatrie, Psihiatrie, Medicina muncii, Cardiologie, Diabetologie, Imagistică, Medicină de laborator.

Cât de importantă este educația populației în prevenirea AVC și cum ar trebui făcută? Care sunt cauzele cele mai frecvente și de ce a scăzut vârsta la care o persoană poate suferi un AVC? Care sunt punctele forte ale tratamentului actual pentru pacientul care a suferit un stroke? Cât de bine colaborăm inter – și multidisciplinar pentru recuperarea cât mai rapidă și completă a pacienților cu AVC? Ce se întâmplă cu pacientul după ce a părasit cabinetul nostru? Când și unde începe reabilitarea lui și cât ar trebui să țină? Care sunt particularitățile de intervenție în regiunea Brașovului? Ce resurse de suport terapeutic și social găsim la nivelul județului nostru pentru acești pacienți? Acesta sunt doar câteva dintre întrebările la care vom încerca să dăm un răspuns, printr-un dialog activ cu speakerii din program – nume cu rezonanță de la Universitatea Transilvania, cu experiență vastă în domeniile lor de activitate, dar și tineri medici cu formare profesională în universități de prestigiu din afara țării”, precizează dr. Adelaida Marinescu, președintele ARCIS.

Proiectul este susținut de Academia de Științe Medicale și dezvoltat în parteneriat științific cu Asociația Română de Reabilitare Medicală, Societatea Română de Geriatrie și Gerontologie, Societatea Națională de Medicina Familiei, Asociaţia profesională a medicilor de familie Braşov 2008, Asociația  Română de Psihologie Clinică, Centrul Medical Neuroaxis și Hiperdia Brașov, parte a grupului AFFIDEA România.

Scopul conferințelor din cadrul programului „AVC 360° – Călătoria Pacientului”, care se vor desfășura pe toata durata anului 2018, în mai multe orașe din țară, este acela de a crea o perspectivă globală asupra accidentului vascular cerebral și a tuturor formelor de intervenție privite ca un efort comun de implicare pentru ameliorarea efectelor bolii. În plus, amploarea subiectului, gravitatea și consecințele AVC în România aduc laolată, în cadrul acestor întâlniri, profesioniști atât din sistemul public, cât și din cel privat. Obiectivele finale includ crearea unui ghid de bune practici în comunicarea dintre specialitățile medicale și a acestora cu domeniile conexe pentru ca pacienții să fie ghidați mai ușor în sistemul medical, generarea unei hărți teritoriale a serviciilor dedicate pacientului cu AVC și crearea unei campanii de prevenție în rândul publicului larg.

Asociația Română de Comunicare în Sănătate (ARCIS EDU) este o organizație nonguvernamentală, non-profit. Sub motto-ul „Pentru vindecare. Pentru viață!” asociația creează și dezvoltă proiecte, programe, evenimente, cursuri etc care să ajute și să promoveze o mai bună colaborare și comunicare în sistemul medical și între medici și pacienți. AVC 360° – Călătoria Pacientului” este primul dintr-o serie de evenimente care au ca scop crearea unor campanii de informare și conștientizare despre diverse patologii, modalități corecte de diagnostic, despre mituri de specialitate și alte aspecte din domeniul medical.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.