Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CNE SCOUT CAMP – CiNE (e) ÎN EXPLORARE

0

Începând cu Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor din acest an și continuând cu programul din săptămâna „Școala Altfel”, Consiliul Național al Elevilor a dezvoltat o colaborare – care s-a dovedit a fi fructuoasă – cu Organizația Naţională Cercetașii României.  În acest sens, Consiliul Național al Elevilor beneficiază de un proiect care se adresează elevilor din cadrul acestei organizații, începând de la Consiliile Școlare ale Elevilor și până la Consiliile Regionale ale Elevilor.

Proiectul se va desfășura în perioada 27 august 2012 – 2 septembrie 2012, la Centrul Cercetășesc Nocrich din județul Sibiu. Beneficiile acestui proiect constau într-o săptămână plină  de programe cercetășești, de noi limite care se cer a fi depășite, de noi provocări. Elevii vor avea ocazia să trăiască alături de alți colegi viața de tabără cercetășească. Se vor  identifica  valorile și principiile comune ale cercetășiei și ale Consiliului Național al Elevilor și, pentru câteva zile, vor fi trăite și simțite de ambele tabere.

Printre activitățile incluse în proiect se numără experimentarea vieții de patrulă, orientarea cu busola și citirea unei hărți, drumeție montană, implicare în comunitate, olimpiada cercetășească, meșteșuguri tradiționale, tipuri de focuri, prim ajutor, construcții de camp, foc de tabără, cântece la chitară, educație ecologică și evidențierea importanței membrilor unei echipe.

Numărul de locuri disponibile pentru acest proiect este limitat, iar termenul de înscriere expiră pe data de 20 iulie 2012. Până atunci, elevii se pot înscrie completând formularul de pe platforma Wedu (www.wedu.ro). Taxa de participare pentru acest proiect este de 285 RON, care acoperă trei mese pe zi, activități cercetășești, acces la utilități și cazare la cort.

Cercetaşii României pun astfel la bătaie Centrul Scout din Nocrich, suportul logistic, administrativ şi uman, timp de 7 zile, peroadă în care membrii CNE vor participa la ceea ce se va numi CNE SCOUT CAMP – CiNE (e) în Explorare. Per total, cercetașii investesc peste 2000 EURO în eveniment.

————-

Organizatia Naţională „Cercetaşii României” (ONCR – http://www.cercetasiiromaniei.ro), mişcare educativa de tineret din România, cu peste 2.500 de membri în peste 55 de centre locale (filiale) răspândite în toată ţara.

Misiunea Cercetăşiei este de a contribui la educarea tinerilor printr-un sistem de valori bazat pe o Promisiune şi o Lege, de a ajuta la construirea unei lumi mai bune, în care oamenii sunt împliniţi ca indivizi şi joacă un rol constructiv în societate. Aceasta se realizează prin: implicarea tinerilor într-un proces educativ non-formal, pe toată durata anilor în care se formează ca indivizi; utilizarea unei metode specifice, care face din fiecare individ principalul agent al propriei dezvoltări ca persoană încrezătoare, motivată, responsabilă şi deschisă; sprijinirea tinerilor în stabilirea unui sistem de valori bazat pe principii spirituale, sociale şi personale.

 

Consiliul Naţional al Elevilor din România a fost înfiinţat în baza OMECT nr. 2782/2007. În prezent, Consiliul Elevilor funcţionează în baza Regulamentului de organizare şi funcţionare aprobat prin ordin de ministru nr.4247 din 26.06.2010.

Consiliile Elevilor sunt singurele structuri care apără interesele elevilor la nivel local şi naţional, promotori ai dezvoltării climatului şcolar, dar şi un cadru de dezvoltare, de educaţie civică autentică şi de formare a unor cetăţeni responsabili.

Consiliul Naţional al Elevilor este structura care reprezintă în prezent peste 3.200.000 de elevi din România, fiind un factor important al democratizării şcolii și încurajării relaţiei de parteneriat profesor-elev. Prin intermediul acestui cadru de organizare, elevii îşi pot alege reprezentanţii pe baza principiului legitimităţii, pot formula puncte de vedere specifice lor şi pot elabora propuneri pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii şcolare.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.