Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Clujul va avea in vara 2011 skate-parcuri in mai multe zone din oras

0

Municipalitatea clujeana nu i-a uitat pe amatorii de role si skateboard-uri; incepand din primavara 2011, acestia se vor putea bucura de mai multe parcuri destinate, conform autoritatilor. Buget alocat pentru acest proiect : peste 3,1 milioane de lei.

Viceprimarul orasului a anuntat ca, pentru inceput, vor fi instalate aceste dotari in Parcul Rozelor şi Parcul Micro II din cartierul Gheorgheni. “Mai întâi avem în vedere Parcul Rozelor, care s-a bucurat de un real succes după ce l-am reamenajat. Următorul este Parcul Micro II din cartierul Gheorgheni, zona Detunata, a cărui situaţie juridică am reuşit să o clarificăm anul trecut. Apoi vom analiza şi alte amplasamente care se pretează”, a afirmat Viceprimarul.

Conform „Ziua de Cluj“, primarul municipiului Cluj a anunţat încă de anul trecut că municipalitatea are în plan amenajarea în oraş a unor parcuri tematice – cu piste de role, de alergat şi de biciclete, dar şi cu alte dotări – care să încurajeze clujenii să facă sport în aer liber. În afară de cele două parcuri amintite de Moisin, primarul a menţionat şi noile parcuri pregătite în Mănăştur, în apropierea depoului de tramvaie, şi în zona Între Lacuri, în vecinătatea fabricii Fujikura.

Intr-un oras mare si modern cum este Clujul aceste proiecte sunt foarte bine venite, in conditiile in care numarul romanilor care doresc sa adopte un mod de viata sanatos este in crestere constanta, menirea edililor locali fiind sa vina cat mai prompt in intampinarea nevoilor cetatenilor.

Ar fi interesant de facut, de exemplu, un studiu referitor la numarul de persoane care au inceput in ultimii 4 ani sa mearga cu bicicleta, fie si doar in timpul liber, in scop recreativ.

In acest sens, va fi, in acest an, o serioasa provocare pentru departamentul de specialitate din cadrul primariei, sa tina pasul cu asteptarile cetatenilor in ce priveste asigurarea facilitatilor pentru circulatia biciletelor in bune conditii; conform verificarilor recente, la fata locului, facute de membrii Clubului de Cicloturism „Napoca“, indicatoarele, marcajele rutiere si alte amenajari nu sunt inca, din punct de vedere calitativ si cantitativ, suficiente pentru siguranta si facilizarea acestui sport.

foto Florin Ghinda

Despre autor

avatar

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.