Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Clujul sărbătoreşte azi Ziua Internaţională a Jazz-ului

0

Oraşul Cluj-Napoca va fi prezent azi pe harta internaţională a muzicii Jazz, alături de muzicieni şi fani din peste 200 de oraşe de pe toate continentele, care vor sărbători International Jazz Day, un eveniment desfăşurat la nivel global sub patronajul UNESCO.

Iubitorii de muzică jazz sunt aşteptaţi tot pe parcursul zilei la o serie de activităţi locale dedicate acestei celebrări.

10:00   Opening Coffee @ Piano Cazola cu Jazzy Mood

(Cafea din partea casei – Julius Meinl)

13:00   Workshop “Cluj can Jazz“ cu Elena Mîndru, invitat Prof. Stefan Vannai

15:30   “Factorul latino-american in Estetica Jazzului” cu Conf.univ.dr. Virgil Mihaiu

Aula Domşa, str. C-tin Daicoviciu, nr. 14

17:30   Sesiune de Piano Jazz @ Piano Cazola

20:00   Concert Opera Maghiară din Cluj-Napoca

Elena Mîndru Quintet feat. Mood Quartet

Budapest Jazz Orchestra

23:30   Jam Session Elena Mȋndru @ Restaurant Bricks

* mai multe detalii pe www.jazzday.ro/program

 

Evenimentul principal al zilei, concertul de excepţie de la Opera Maghiară, are invitaţi de seamă: Budapest Jazz Orchestra, in deschiderea cărora cântă Elena Mîndru Quintet ft. Mood Quartet.

Budapest Jazz Orchestra a fost fondată în 1998 şi este formată din 17 muzicieni cu o vastă experienţă şi istorie muzicală. Repertoriul lor include hituri celebre ale perioadei de glorie a swing-ului, compoziţii proprii şi  muzică clasică contemporană. În prezent bandul este recunoscut la nivel global şi şi-a construit o reputaţie puternică pentru interpretările pe care le dau jazz-ului contemporan. Au urcat pe scenele importantelor festivaluri de jazz din Europa precum Montreux Jazz Festival, MIDEM in Cannes, Marciac Jazz Festival, Jazz &Blues Festival in Ceska Lipa, Aarhus Jazz Festival şi Copenhagen Jazz Festival 2012, Sziget Festival, Budapest Spring Festival ş.a. Discografia lor reuneşte 8 CD-uri proprii şi 3 de acompaniament. Iar albumul Budapest Jazz Orchestra Meets Kalman Olah–Images” a primit un review de 4 stele de la criticii revistei Down Beat şi excelente reacţii din partea criticilor din ȋntreaga Europă.

Marcăm această zi a jazzului în spiritul libertăţii, unităţii, păcii, cooperării şi dialogului social şi prin asocierea cu noua entitate culturală din Cluj, CASA DO BRASIL, prilej cu care ambasadorul evenimentului nostru, Conf. Univ. Dr. Virgil MIHAIU susţine o prelegere despreFactorul Latino American ȋn Estetica Jazzului cu exemplificări audio-video din Brazilia, Cuba, Argentina, Rep. Dominicana, Panama, Mexic,

Pe scena Operei Maghiare vor urca azi în total 27 de artişti, iar biletele sunt aproape epuizate; preţul lor variază între 35 și 85 de lei şi mai pot fi achiziţionate din reţeaua biletmaster.ro şi de la casa de bilete a Operei Maghiare. Informaţii pe www.jazzday.ro.

CLUJ can JAZZ!

 

Despre artiştii din deschiderea concertului:

Elena Mîndru este absolventă a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. În iulie 2012 a reprezentat România la cel mai prestigios festival de jazz din lume, Montreux Voice Jazz Competition, unde a obținut locul al II-lea și Premiul Publicului, oferit de un juriul prezidat de legendarul Quincy Jones. România a mai fost reprezentată la acest festival doar de Luiza Zan în 2003.

Cvartetul “The Mood” a luat fiinţă în 2005, din intenţia celor patru de a aborda muzica de cvartet dintr-un unghi aparte şi se disting printr-un plus de vibranţă şi originalitate. Absolvenţi ai Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca şi artişti instrumentişti ai celor mai prestigioase orchestre din România, membri cvartetului “The Mood” valorifică repertoriul cameral clasic, dar totodată accesează şi o sferă mai “easy-going”, cea a muzicii de divertisment, focalizându-se pe a creea „show” prin piese şi hituri de mare succes, alese şi prelucrate chiar de ei pentru cvartet de coarde.

Cei patru membri au la activ un număr impresionant de apariţii scenice şi televizate, atât solistice şi orchestrale, cât şi în formula actuală. Dintre acestea amintim: recitalul extraordinar privat pentru Majestatea Sa Regele Mihai I al României, spectacolul „Da Goldoni a Goldoni” realizat în colaborare cu compania teatrală „Tre Punti” Venezia, Festivalul Internaţional „George Enescu” Bucureşti (Sala Palatului), Festivalul „SoNoRo”, Festivalul „Mozart”, Orchestra Română de Tineret, emisiunea Garantat 100%, etc. În decembrie 2012, “The Mood” Quartet a obţinut premiul I “Sándor Végh” al concursului de cvartete “W.A.Mozart” din Cluj-Napoca.

JazzDay_Final

În noiembrie 2011, cu ocazia Conferinţei Generale UNESCO, comunitatea internaţională a proclamat 30 aprilie ca „Ziua Internaţională a Jazzului”. Acestă zi internaţională are rolul de a reuni comunităţi, şcoli, artişti, istorici, academicieni şi pasionaţi de jazz din toată lumea pentru a sărbători şi pentu a învăţa despre arta jazz-ului, rădăcinile sale, viitorul acestuia şi impactul lui.

Asociaţia Transylvania Cultural Community a fost înfiinţată în anul 2011 având ca scop promovarea valorilor culturale, educaţionale, naţionale şi internaţionale, educarea cetăţenilor în domeniile artei şi culturii precum şi crearea unui cadru propice schimbului de cunoştinţe, informaţii cultural-educative, între cetăţenii români şi cetăţenii altor ţări.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.