Clujul merge pe 2 roţi! 50 de staţii pentru închierere de biciclete în Cluj

0

Amatorii de transport ecologic din Cluj au toate motivele să fie fericiţi! Un proiect al administraţiei locale de promovare a transportului ecologic în Cluj-Napoca, prin promovarea bicicletei ca mijloc de transport urban se află în faza finală.

Prin acest proiect se vor construi 50 de staţii pentru închierere de biciclete şi se va asigura şi amenajarea unei reţele suplimentare de circa 40 km de piste de biciclete, din care, o mare parte pe teritoriul municipiului Cluj Napoca. Se va asigura şi legătura cu comunele limitrofe, Floreşti şi Apahida, scrie buzznews.ro

Proiectul este finanţat din fonduri europene şi a trecut în ultima etapă, cea a aprobării finanţării.

Întreg proiectul are ca obiectiv crearea unei reţele de 50 de puncte intermodale pe întreg teritoriul oraşului, care va oferi posibilitatea de închiriere de biciclete în regim self-service. Practic, după o înregistrare prealabilă şi o generare de card de membru, utilizatorul se autentifică la sistem şi i se eliberează automat o bicicletă pe care o poate folosi şi apoi depune în oricare alt rastel automatizat din sistem.  Cu alte cuvinte, dacă locuiţi în Mănăştur si preferaţi să vă deplasaţi cu bicicleta în oraş, veţi merge cu cardul la primul centru de unde veţi lua o blicicletă, pe care o puteţi lăsa apoi la oricare alt centru din oraş care vă este aproape de destinaţie.

Mai multe informaţii pe buzznews.ro

foto Florin Ghinda

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează