Clujul a semnat primul act pentru titlul de Capitala Culturala Europeana in 2020

0

Festivalul International de Film-TIFF, scena culturala a orasului ardelean precum si teatrele sau muzeele din oras  sunt argumentele importante in favoarea candidaturii Clujului la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2020.

Primul act de intrare în cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2020, semnat la Cluj-Napoca

Directorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania, Tudor Giurgiu, a afirmat că „deşi Clujul are multe proiecte culturale mai este mult de lucru, în special la infrastructura necesară pentru dezvoltarea acestora.”

El s-a referit la un centru cultural care să fie şi gazda TIFF-ului şi la câteva săli de cinema dotate la ultimele standarde, susţinând că şi teatrele sau muzeele din Cluj au nevoie de modernizare. La acest eveniment au fost prezenţi directori ai instituţiilor de cultură din Cluj-Napoca – teatre, muzee, filarmonică, Uniunea scriitorilor – dar şi ai mediului universitar. Cei mai mulţi au explicat că anumite valori ale culturii clujene, cum ar fi Muzeul Farmaciei, trebuie apărat, deoarece clădirea este revendicată, iar sediile instituţiilor de cultură au nevoie de reparaţii serioase.

”Trebuie să ne apucăm de muncă chiar de mâine, de astăzi, la elaborarea strategiei al cărei scop trebuie să fie ce se întâmplă cu Clujul după 2020. Pentru că oraşul trebuie să rămână capitală culturală şi după acest moment”, a spus directorul Filarmonicii, Marius Tabacu pentru AGERPRES.

Preşedintele Academiei Române, Ionel Haiduc, a declarat că va susţine candidatura Clujului în această cursă, deşi ”dacă s-ar lansa o discuţie în cadrul Academiei, unele voci ar susţine alte proiecte, adică Iaşiul sau Timişoara”.

via administratie.ro

(foto Florin Ghinda, 2010)

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează