Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Clujul a semnat primul act pentru titlul de Capitala Culturala Europeana in 2020

0

Festivalul International de Film-TIFF, scena culturala a orasului ardelean precum si teatrele sau muzeele din oras  sunt argumentele importante in favoarea candidaturii Clujului la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2020.

Primul act de intrare în cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2020, semnat la Cluj-Napoca

Directorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania, Tudor Giurgiu, a afirmat că „deşi Clujul are multe proiecte culturale mai este mult de lucru, în special la infrastructura necesară pentru dezvoltarea acestora.”

El s-a referit la un centru cultural care să fie şi gazda TIFF-ului şi la câteva săli de cinema dotate la ultimele standarde, susţinând că şi teatrele sau muzeele din Cluj au nevoie de modernizare. La acest eveniment au fost prezenţi directori ai instituţiilor de cultură din Cluj-Napoca – teatre, muzee, filarmonică, Uniunea scriitorilor – dar şi ai mediului universitar. Cei mai mulţi au explicat că anumite valori ale culturii clujene, cum ar fi Muzeul Farmaciei, trebuie apărat, deoarece clădirea este revendicată, iar sediile instituţiilor de cultură au nevoie de reparaţii serioase.

”Trebuie să ne apucăm de muncă chiar de mâine, de astăzi, la elaborarea strategiei al cărei scop trebuie să fie ce se întâmplă cu Clujul după 2020. Pentru că oraşul trebuie să rămână capitală culturală şi după acest moment”, a spus directorul Filarmonicii, Marius Tabacu pentru AGERPRES.

Preşedintele Academiei Române, Ionel Haiduc, a declarat că va susţine candidatura Clujului în această cursă, deşi ”dacă s-ar lansa o discuţie în cadrul Academiei, unele voci ar susţine alte proiecte, adică Iaşiul sau Timişoara”.

via administratie.ro

(foto Florin Ghinda, 2010)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.