Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cluj-Napoca: un tânăr autor își oferă gratuit cartea profesorilor de liceu

0

Victor Miron, un tânăr autor, își oferă gratuit cartea de debut pentru toți profesorii de limba română din licee. Cartea lui, intitulată Cărțile pe față (vezi aici trailer), a fost lansată în 9 octombrie la Cluj-Napoca. În ea spune povestea campaniei de promovare a lecturii Cărțile pe față și detaliază motivele care îl fac pe el să citească minim o oră pe zi.

cartea Cartile pe fata liceu

”Cartea este dedicată doamnei Mariana Muthu, profesoara mea de limba română din liceu, datorită căreia am devenit cititor. Din păcate dânsa nu mai este printre noi și prin acest gest vreau să îmi arat recunoștința pentru activitatea dascălilor.” spune Victor Miron.

Acțiunile de promovare a lecturii inițiate în cadrul campaniei Cărțile pe față sunt la fel de ieșite din comun ca acestă gratuitate pentru profesori. În carte sunt prezentate acțiuni deja implementate, ca: reduceri inedite pentru oamenii care au poză de profil pe Facebook citind o carte, service auto cu bibliotecă, intrare gratuită la Grădina Botanică dacă ai o carte la tine, cabinet stomatologic anticariat (anti-cariat), transport gratuit cu autobuzul dacă citești pe durata călătoriei – idee propusă primarului Emil Boc în direct la radio, semne de carte cu mesajul ”Dacă aștepți un semn pentru a citi o carte, acesta e semnul” dar și modul în care au ajuns să devină ambasadori ai campaniei: Horia-Roman Patapievici, Adrian Despot de la Vița de Vie sau Andi Moisescu. De asemenea, în ziua lansării cărții la Cluj-Napoca, a existat un taxi gratuit pentru cititori (vezi video de la lansare).

”Majoritatea oamenilor devin cititori în liceu așa că rugămintea noastră pentru profesori este ca ei să împrumute cartea și elevilor. Am fost să prezentăm campania noastră în rândul mai multor clase de liceu. Elevii au reacționat foarte bine și s-au arătat dornici să citească mai mult. Deși am vrea să putem merge în toate clasele de liceu din țară ne-ar fi imposibil să o facem într-un timp rezonabil. Cu ajutorul profesorilor putem să ajungem la foarte mulți elevi.” mai declară Victor Miron.

Profesorii care doresc această carte sunt rugați să trimită un mesaj pe pagina de Facebook a campaniei unde să își spună adresa și liceul la care predau. Prețul cărții pe care profesorii o vor primi gratuit este 35 de lei sau 30 de lei lei pentru cei care au poza de profil pe Facebook cu o carte. Banii din vânzarea cărții sunt folosiți pentru următoarele acțiuni de încurajare a lecturii.

Cadre didactice din Bistrița, Cluj-Napoca, Bacău, Năsăud, Baia Mare și Târgu Ocna au contactat deja echipa Cărțile pe față pentru a primi cartea.

Tot în parteneriat cu profesorii de limba română din licee, echipa Cărțile pe față își propune să implementeze conceptul: Clasa cititoare. Toți elevii dintr-o clasă, declarată clasa cititoare, recomandă câte o carte. Fiecare elev va purta un tricou pe care să fie inscripționat titlul cărții recomandate, alături de un pasaj din carte sau de motivul pentru care o recomandă altora. De asemenea, în curtea liceului va fi instalată o căsuță de cărți care va găzdui cărțile recomandate de clasa cititoare, astfel încât, ceilalți elevi din școală să poată împrumuta acele cărți. Toată clasa cititoare ar urma să poarte tricourile respective în fiecare zi de vineri.

În jurul campaniei Cărțile pe față s-au strâns pe Facebook, din martie și până în prezent, peste 20 000 de fani.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.