Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CLUJ: Instituțiile de învățământ finanțate în cadrul programului Collegium

0

Instituțiile de învățământ finanțate în 2012 în cadrul programului Collegium. Excelență în Educație își sărbătoresc rezultatele

Roboți la Liceul M. Eminescu, catalog și teste on-line la Colegiul E. Racoviță, lecții interactive în învățământul special clujean… Collegium. Excelență în Educație, ediția 2012 a fost un program cu o abordare altfel.

7 studenți și un masterand, toți studenți ai Universității Tehnice au dovedit că răspunsul la o parte din problemele pe care le avem în comunitate poate veni tot din comunitate. Resursele financiare, resursele tehnice sau resursele umane sunt toate alături de noi dacă știm unde să căutam și cum să le atragem.

Cum s-a derulat programul? Am pornit de la nevoile din scoli, apoi am adus aceste nevoi în atenția studenților și a masteranzilor de la facultăți cu profil tehnic care le-au răspuns cu soluții tehnice adecvate și astfel s-au născut patru proiecte implementate împreună de echipe de studenți și reprezentanți ai școlilor.

Am susținut financiar următoarele proiecte:

  • Catalog electronic –  Colegiul Emil Racoviță 
  • Platforma interactivă pentru Învățămîntul Special – Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Cluj
  • Platformă internă wireless  – Colegiul Emil Racoviță
  • Opțional de Robotică  – Liceul Mihai Eminescu

 

Vă invităm miercuri, 5 iunie, ora 14,00 la Colegiul Emil Racoviță, sala 24 să vă prezentăm rezultatele proiectelor finanțate în cadrul Collegium. Excelență în Educație în 2012 dar și pentru a-i cunoaște pe tinerii extraordinari care au luat parte la implementarea soluțiilor în cele 4 școli.

Collegium Excelență în Educație este un program finanțat de compania Electrogrup și administrat de Fundația Comunitară Cluj.

colegium

Fundația Comunitară Cluj pune în legătură nevoile și resursele Clujului, pentru a îmbunătăți viața locuitorilor.

Stimulăm implicarea și inițiativa companiilor cu interes local și a clujenilor, pentru un oraș în care să îți facă plăcere să locuiești, să îți crești copiii, să studiezi.

Susținem interesele filantropice ale donatorilor noștri – persoane fizice și juridice – gestionând fonduri private, pe care le direcționăm spre nevoile comunității, sub formă de granturi și burse.
În perioada 2008-2012, am acordat finanțări în valoare totală de 1.000.000 de lei, din care 635.000 lei, pentru 150 de granturi, direcționate spre proiecte dintr-o diversitate de domenii, și 365.000 lei pentru 130 de burse, oferite elevilor și studenților.

Electrogrup mobilizează și gestionează resurse în scopul sprijinirii financiare și manageriale a proiectelor de impact pentru dezvoltarea comunităților locale. În cadrul strategiei de implicare în comunitate, Electrogrup promovează în mediul business spiritul responsabilității sociale și al filantropiei, acționând în cadrul unor coaliții B2B pentru sprijinirea inițiativelor civice și comunitare.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.