CLUJ: Instituțiile de învățământ finanțate în cadrul programului Collegium

0

Instituțiile de învățământ finanțate în 2012 în cadrul programului Collegium. Excelență în Educație își sărbătoresc rezultatele

Roboți la Liceul M. Eminescu, catalog și teste on-line la Colegiul E. Racoviță, lecții interactive în învățământul special clujean… Collegium. Excelență în Educație, ediția 2012 a fost un program cu o abordare altfel.

7 studenți și un masterand, toți studenți ai Universității Tehnice au dovedit că răspunsul la o parte din problemele pe care le avem în comunitate poate veni tot din comunitate. Resursele financiare, resursele tehnice sau resursele umane sunt toate alături de noi dacă știm unde să căutam și cum să le atragem.

Cum s-a derulat programul? Am pornit de la nevoile din scoli, apoi am adus aceste nevoi în atenția studenților și a masteranzilor de la facultăți cu profil tehnic care le-au răspuns cu soluții tehnice adecvate și astfel s-au născut patru proiecte implementate împreună de echipe de studenți și reprezentanți ai școlilor.

Am susținut financiar următoarele proiecte:

  • Catalog electronic –  Colegiul Emil Racoviță 
  • Platforma interactivă pentru Învățămîntul Special – Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Cluj
  • Platformă internă wireless  – Colegiul Emil Racoviță
  • Opțional de Robotică  – Liceul Mihai Eminescu

 

Vă invităm miercuri, 5 iunie, ora 14,00 la Colegiul Emil Racoviță, sala 24 să vă prezentăm rezultatele proiectelor finanțate în cadrul Collegium. Excelență în Educație în 2012 dar și pentru a-i cunoaște pe tinerii extraordinari care au luat parte la implementarea soluțiilor în cele 4 școli.

Collegium Excelență în Educație este un program finanțat de compania Electrogrup și administrat de Fundația Comunitară Cluj.

colegium

Fundația Comunitară Cluj pune în legătură nevoile și resursele Clujului, pentru a îmbunătăți viața locuitorilor.

Stimulăm implicarea și inițiativa companiilor cu interes local și a clujenilor, pentru un oraș în care să îți facă plăcere să locuiești, să îți crești copiii, să studiezi.

Susținem interesele filantropice ale donatorilor noștri – persoane fizice și juridice – gestionând fonduri private, pe care le direcționăm spre nevoile comunității, sub formă de granturi și burse.
În perioada 2008-2012, am acordat finanțări în valoare totală de 1.000.000 de lei, din care 635.000 lei, pentru 150 de granturi, direcționate spre proiecte dintr-o diversitate de domenii, și 365.000 lei pentru 130 de burse, oferite elevilor și studenților.

Electrogrup mobilizează și gestionează resurse în scopul sprijinirii financiare și manageriale a proiectelor de impact pentru dezvoltarea comunităților locale. În cadrul strategiei de implicare în comunitate, Electrogrup promovează în mediul business spiritul responsabilității sociale și al filantropiei, acționând în cadrul unor coaliții B2B pentru sprijinirea inițiativelor civice și comunitare.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează