Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CLUJ: Festivalul Internaţional de Dans Contemporan „STEPS”

0

Festivalul Internaţional de Dans Contemporan „STEPS”

Dublă premieră pe scena culturală a Clujului

CisneNegro

 

Începutul lunii iunie aduce în premieră în viaţa culturală clujeană o nouă manifestare artistică de calibru: Festivalul Internaţional de Dans Contemporan „STEPS”. Un festival cu producţii de talie mondială dintr-un segment cultural extrem de important, dar aproape absent din peisajul cultural local.

Clujul în calitatea lui de (viitor) pol cultural european are nevoie pe scenele lui de puţină energie, de un mix între viziune şi nebunie. Spectacolele pe care le oferim clujenilor în cadrul acestui festival duc Clujul, cu pasi mărunţi dar siguri, spre o înţelegere şi o apreciere mai bună a conceptului de contemporan, un concept mai antrenant decât cel clasic şi mai pe gustul unui public cosmopolit şi cu viziune. Ne propunem să dezvoltăm un eveniment care se adresează clujenilor iubitori de muzică şi dans, să devenim în timp un reper important demn de o Capitală Culturală Europeană,  spune Sorin Dan, directorul Festivalului STEPS.

Adevărata cultură nu trebuie să aibă mereu un caracter elitist, ci poate fi accesibilă fără a-şi pierde din valoare. Chiar dacă festivalul STEPS e la prima ediţie, cred că va ridica ştacheta în materie de expresie artistică, spectacol şi grad de asimilare venit din partea publicului. 

Cele două spectacole eveniment prezentate în premieră pe scena Operei Române, în 6 şi 11 iunie, sunt dedicate atât iubitorilor de dans, cât şi celor neiniţiaţi încă în acest tip de reprezentaţie, oferindu-le şansa să se regăsească într-o exprimare culturală armonioasă şi relaxantă.

Corpul de balet al Operei Române deschide în 6 iunie Festivalul STEPS cu spectacolul de dans contemporan „Amor, amores”, prezentat în premieră mondială, în regia şi coregrafia maestrului Gigi Căciuleanu.

Iar în 11 iunie, în încheierea festivalului, Compania Cisne Negro din Brazilia, una dintre cele mai emblematice companii de dans contemporan din lume, va încânta publicul clujean cu un mozaic muzical şi artistic, într-un spectacol-regal al dansului.

Compania de dans Cisne Negro s-a făcut remarcată în cei 36 de ani de activitate la nivel mondial, prin originalitate, tradiție și inventivitate. Spectacolele lor sunt atent concepute şi mereu îmbunatăţite pentru a fi pe placul unui public exigent în materie de inovaţie artistică.

Indiferent de repertoriul pus în scenă sau de cultura audienţei, reprezentaţiile lor sunt mereu apreciate drept spontane, energice, demonstraţii de virilitate, regal artistic de mare calitate sau o îmbinare armonioasă între tehnică şi artă.

Îniţial, compania s-a format prin colaborarea directorului artistic Hulda Bittencourt cu celebrul grup de balet Cisne Negro Balet Studio din Sao Paulo. De-a lungul timpului au cooptat în echipa lor colaboratori, coregrafi şi dansatori de pe tot mapamondul, uniţi prin dedicare, pasiune şi profesionalism.

Apreciat atât de critici, cât şi de publicul comercial, Cisne Negro, sunt prezenţi la Cluj-Napoca în 11 iunie, după un succes răsunător pe marile scene din Brazilia, Anglia, China, Statele Unite, Canada, Spania, Uruguay, Paraguay, Argentina, Germania, Mozambic, Africa de Sud, Chile și Thailanda.

Biletele pentru spectacolele din cadrul Festivalului Internaţional de Dans Contemporan STEPS se pun în vânzare începând cu data de 16 mai şi pot fi achiziţionate de la Agenţia Teatrală, din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro.

 

Mai multe informaţii despre festival vor fi prezentate pe pagina oficială a evenimentului: www.facebook.com/StepsDanceFestivalCj.

O scurtă reprezentaţie Cisne Negro poate fi urmărită accesând următorul link: https://www.youtube.com/watch?v=b0RAJNhJmUE

Festivalul Internaţional de Dans Contemporan STEPS, 6-11 iunie, Cluj-Napoca

Prezentat de: Banca Transilvania

Partener Principal: Opera Naţională Română

Powered by: Kiss FM

Sposori: Bricks, City Plaza Hotel – Cluj Napoca

Printed by: PMA

Promovat de: Trend Communication

Proiect realizat cu sprijinul: Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca, Visit Cluj, Cluj – Capitala Tineretului 2015, Casa de Cultură a Studenţilor.

STEPS susţine candidatura oraşului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

Afis_STEPS CisneNegro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.