CLUJ, campanie INEDITĂ: Vrei să scapi la ieftin la service? Condu politicos!

0

Vrei să scapi la ieftin la service? Condu politicos!

Campania de comunicare inedită inițiată de Service Auto IOVI începe să aibă tot mai mulți susținători.

rabdarea_incepe

Pe toată lumea ne deranjează când un șofer e bădăran în trafic. Toți suntem enervați de claxonatul excesiv, de acei colegi de trafic care aruncă mizerii pe geam și de muzica care se aude prea tare dintr-o mașină cu geamurile coborâte.

Pentru a schimba astfel de gesturi e mai eficace să încurajezi comportamentul pozitiv decât doar să îl critici pe cel negativ. Acest lucru se poate face prin expemlul propriu. Educaţia copiilor se face şi prin exemplificare, iar aceştia copiază comporamentul părinţilor începând de la mici gesturi până la exprimarea unor idei sau atitudini. În mod similar putem educa prin exemplul propriu şi prin incurajarea unui comportament civilizat.

pentru un trafic sanatosUn service auto din Cluj-Napoca a ales să facă tocmai asta și să recompenseze șoferii politicoși. A creat o serie de autocolante care promovează bunele maniere în trafic și care se lipesc pe luneta mașinii. Sunt peste 20 de tipuri de mesaje diferite, de la ”Răbdarea începe când nu mai ai răbdare” la ”Pentru un trafic sănătos se recomandă folosirea zilnică a bunelor maniere”.

Șoferii ”prinși” în service cu astfel de autocolante lipite pe luneta mașinii au parte de o serie întreagă de beneficii și reduceri. De la diagnoză computerizată gratuită și verificări gratuite ale mașinii la prețuri preferențiale la piese și la manoperă gratuită la înlocuirea becurilor.

Cei care au făcut primii paşi în promovarea unui comportament civilizat în trafic ne împărtăsesc următoarele:

”De când am stickerul pe mașină sunt mai atent și mă gândesc de două ori înainte de a claxona. Mă cenzurez singur când știu că am un mesaj scris pe mașină și mie îmi vine să mă comport exact invers” spune Ovidiu din Cluj-Napoca.

”Am început să văd tot mai multe mașini prin oraș cu astfel de autocolante și îmi place să le salut la stop. Simt că facem parte dintr-o comunitate, chiar dacă nu îi cunosc personal pe șoferi” spune Teodora.

pedrumulcelbunVictor Miron de la Iovi, service-ul auto care a inițiat acest proiect, ne explică motivația lor ”Am început această inițiativă deoarece așa putem să contribuim direct la calitatea timpului petrecut de șoferi în trafic. În plus e și un mod mai concret de a ne comunica valorile în care credem. Toate companiile își afișează misiunea, viziunea și valorile. Noi am considerat că e mai bine să arătăm palpabil cât de importantă e pentru noi corectitudinea ajutând la promovarea bunelor maniere în trafic.”

Clujenii pot să meargă direct la service și să își ia autocolantul dorit și cei din afara orașului pot comanda de pe site-ul campaniei, pedrumulcelbun.ro.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează