Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CLUJ, campanie INEDITĂ: Vrei să scapi la ieftin la service? Condu politicos!

0

Vrei să scapi la ieftin la service? Condu politicos!

Campania de comunicare inedită inițiată de Service Auto IOVI începe să aibă tot mai mulți susținători.

rabdarea_incepe

Pe toată lumea ne deranjează când un șofer e bădăran în trafic. Toți suntem enervați de claxonatul excesiv, de acei colegi de trafic care aruncă mizerii pe geam și de muzica care se aude prea tare dintr-o mașină cu geamurile coborâte.

Pentru a schimba astfel de gesturi e mai eficace să încurajezi comportamentul pozitiv decât doar să îl critici pe cel negativ. Acest lucru se poate face prin expemlul propriu. Educaţia copiilor se face şi prin exemplificare, iar aceştia copiază comporamentul părinţilor începând de la mici gesturi până la exprimarea unor idei sau atitudini. În mod similar putem educa prin exemplul propriu şi prin incurajarea unui comportament civilizat.

pentru un trafic sanatosUn service auto din Cluj-Napoca a ales să facă tocmai asta și să recompenseze șoferii politicoși. A creat o serie de autocolante care promovează bunele maniere în trafic și care se lipesc pe luneta mașinii. Sunt peste 20 de tipuri de mesaje diferite, de la ”Răbdarea începe când nu mai ai răbdare” la ”Pentru un trafic sănătos se recomandă folosirea zilnică a bunelor maniere”.

Șoferii ”prinși” în service cu astfel de autocolante lipite pe luneta mașinii au parte de o serie întreagă de beneficii și reduceri. De la diagnoză computerizată gratuită și verificări gratuite ale mașinii la prețuri preferențiale la piese și la manoperă gratuită la înlocuirea becurilor.

Cei care au făcut primii paşi în promovarea unui comportament civilizat în trafic ne împărtăsesc următoarele:

”De când am stickerul pe mașină sunt mai atent și mă gândesc de două ori înainte de a claxona. Mă cenzurez singur când știu că am un mesaj scris pe mașină și mie îmi vine să mă comport exact invers” spune Ovidiu din Cluj-Napoca.

”Am început să văd tot mai multe mașini prin oraș cu astfel de autocolante și îmi place să le salut la stop. Simt că facem parte dintr-o comunitate, chiar dacă nu îi cunosc personal pe șoferi” spune Teodora.

pedrumulcelbunVictor Miron de la Iovi, service-ul auto care a inițiat acest proiect, ne explică motivația lor ”Am început această inițiativă deoarece așa putem să contribuim direct la calitatea timpului petrecut de șoferi în trafic. În plus e și un mod mai concret de a ne comunica valorile în care credem. Toate companiile își afișează misiunea, viziunea și valorile. Noi am considerat că e mai bine să arătăm palpabil cât de importantă e pentru noi corectitudinea ajutând la promovarea bunelor maniere în trafic.”

Clujenii pot să meargă direct la service și să își ia autocolantul dorit și cei din afara orașului pot comanda de pe site-ul campaniei, pedrumulcelbun.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.