CLUJ: Alege mai mult decât un târg de carieră, vino la JobShop!

0

În perioada 30 martie-3 aprilie organizația studențească BEST Cluj-Napoca organizează la Casa de Cultură a Studenților cea de a XX-a ediție JobShop®, cel mai important eveniment de carieră adresat studenților Universității Tehnice și nu numai.

jobshop cluj 20114

Scopul principal al evenimentului este de a oferi studenţilor şi absolvenţilor cunostinţele şi informaţia necesare startului în carieră, iar companiilor oportunitatea de a angaja tineri specialişti, astfel păstrând valoarea intelectuală la nivel local şi impulsionând mediul de afaceri clujean.

“Cum să ajungi intern la o companie de succes?”

JobShop® debutează duminică, 30 martie, prin prezentarea “Cum să ajungi intern la o companie de succes?”, susținută de Sebastian Crișan, fost intern la Facebook și Microsoft. Ziua continuă cu un Workshop de CVuri, menit să îi învețe pe studenți cum să-și pună în evidență cunoștințele și aptitudinile în fața reprezentanților companiilor pe care îi vor întâlni în zilele următoare, urmând ca marți, JCI să susțină un workshop intitulat

“Recrutat.Selectat.Angajat!” care are scopul de a-i învața pe studenți cum să se prezinte la interviu.

Zile de stand

Luni și marți companiile participante își vor deschide standurile către studenți și vor prezenta oferta legată de practică, internshipuri și joburi. JobShop® reunește anul acesta 25 de companii din domenii tehnice diverse, cum ar fi inginerie electrică, construcții, IT, construcții de mașini, servicii petroliere și altele.

Prezentări, vizite de companii și ateliere tehnice

Pentru a cunoaște o companie, un fluturaș și o scurtă discuție cu un reprezentant al acesteia de multe ori nu sunt suficiente. JobShop® oferă studenților posibilitatea de a interacționa îndeaproape cu companiile prin prezentările Fortech, National Instruments, Betfair, Schlumberger și Emerson, vizite la companiile HP Software, ISDC și Steelcase și workshopuri oferite de Tenaris și Betfair.

Interviuri
În zilele de miercuri și joi, Schlumberger cel mai mare furnizor global de servicii pentru industria de petrol şi gaze, oferă studenților universității tehnice posibilitatea de a participa la un interviu în urma căruia pot obține un job sau internship în străinătate.

BACo – BEST, Academics and Companies
BACo este un eveniment special în cadrul căruia reprezentanți ai Universității Tehnice, ai companiilor și ai studenților se reunesc pentru discuții de ordin academic.

CoolJobs – Cariere de Succes
În cadrul acestei secțiuni persoane importante din diverse domenii vor veni în fața studenților pentru a le vorbi despre parcursul lor în carieră și provocările pe care le cere jobul mult dorit. Prezentările vor avea loc miercuri în a doua jumătate a zilei.

Mai multe detalii, precum și programul complet al activităților din timpul evenimentului se găsesc la adresa: cluj.jobshop.ro.

Grupul Local BEST Cluj-Napoca, creat în 1995, este o organizație nonguvernamentală și nonprofit, formată din voluntari din cadrul Universităţii Tehnice. La nivel internațional, BEST (Board of European Students of Technology) există în 33 de țări și 96 de universități, având peste 3300 de membri activi în toată Europa și 1.300.000 de studenți atinși prin acțiunile sale.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează