Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CLUJ: Aleargă pentru susținerea cauzei copiilor diagnosticaţi cu insuficienţă renală cronică!

0

Campania umanitară și primii pași pentru integrarea MIACN în circuitul AIMS

Runners Club dedică cea de a V-a ediţie a Maratonului Internaţional AROBS Cluj-Napoca (MIACN) cauzei copiilor diagnosticaţi cu insuficienţă renală cronică, dependenţi de dializă şi aflați în grija Asociației pentru Empatie și Solidaritate ”Claudia Safta”. Campania, prin intermediul căreia organizatorii vor să obţină sprijinul comunităţii pentru aceşti pacienţi, a fost lansată, în 7 martie, la „Crosul Divelor”, un eveniment ce a reunit 400 de alergătoare.

În paralel, Runners Cub face primele demersuri pentru integrarea MIACN în rețeaua internațională de concursuri sportive AIMS (Asociația Maratoanelor Internaționale și a Curselor Lungi), odată cu aprobarea traseului de către Primăria Cluj-Napoca.

Intenția Runners Club este de a crește anual nivelul competiției și ne dorim ca în viitorul apropiat să omologăm traseul și să ne putem înscrie în circuitul internațional de evenimente de alergare al AIMS. Aceasta recunoaștere ar înscrie Maratonul Internațional AROBS Cluj-Napoca în lista evenimentelor de alergare recomandate de AIMS, alături de cele mai mari competiții de profil din lume. În plus, Runners Club ar beneficia de know-how-ul pus la dispozitie de AIMS și de numeroase mijloace de promovare internațională. Aceasta omologare se poate obține doar cu sprijinul autorităților locale, care ne pot garanta rezervarea traseului pentru competiție, an de an.” Horațiu Morar, Directorul Maratonului Internațional AROBS Cluj-Napoca, președinte Runners Club.

Traseul probelor tehnice masoara 10,55 km si va fi parcurs o data de fiecare membru al stafetei, de 2 ori de catre semimaratonisti si de 4 ori de alergatorii de la maraton. Limita de timp este de 5 ore și  30  de minute pentru maraton, 3 ore pentru semimaraton și 4 ore 30 minute pentru ștafetă.

Circuit probe tehnice:

START: Cluj Arena- Splaiul Independentei- strada George Coșbuc- strada Cardinal I. Hossu- strada  Emil Isac- strada Gheorghe Sincai- strada Napoca- Bulevardul Eroilor – ÎNTOARCERE- Bulevardul Eroilor – strada Napoca- strada Gheorghe Șincai- strada Emil Isac- strada Cardinal I. Hossu- strada George Coșbuc-Splaiul Independenței – strada George Barițiu- ÎNTOARCERE- strada  George Barițiu – Splaiul Independenței- Pod Napoca- strada 1 Decembrie 1918- ÎNTOARCERE- strada 1 Decembrie 1918- Pod Garibaldi – Splaiul Independentei, SOSIRE: Cluj Arena.

Traseul Crosul BT măsoară 6 km și va fi parcurs o singură dată de toți participanții.

Circuit Crosul BT:

START: Cluj Arena- Splaiul Independentei- strada George Coșbuc- strada Cardinal I. Hossu- strada George Barițiu- ÎNTOARCERE- strada  George Barițiu –  Splaiul Independentei – Pod Napoca – strada 1 Decembrie 1918 – ÎNTOARCERE – strada 1 Decembrie 1918 – Pod Garibaldi – Splaiul Independentei, SOSIRE: Cluj Arena.

Cauza socială Maratonul Internațional AROBS Cluj-Napoca

Împreună cu Fundația Comunitară Cluj, Runners Club a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru cauza copiilor și tinerilor afectați de insuficiența renală cronică și dependenți de dializă, pe care asociația a promovat-o și în cadrul evenimentului de alergare ”Crosul Divelor” de pe 7 martie. Primii 10 alergători care se implică în campanie și mobilizează 500 de lei primesc o participare gratuită la Maratonul Internațional AROBS Cluj-Napoca. Cei care doresc să doneze pot găsi detalii pe site-ul competiției: http://maraton-cluj.ro/ro/cauza-sociala.

arobs

Despre Maratonul Internațional AROBS Cluj-Napoca: maraton-cluj.ro

Maratonul Internațional AROBS Cluj-Napoca este o competiție sportivă cu un nivel tehnic ridicat, dedicată comunității sportive internaționale. Gândit de la prima ediție ca o manifestare sportivă menită să reunească într-o competiție deschisă alergători profesioniști și amatori din țară și străinătate, maratonul a devenit un eveniment simbol care definește orașul Cluj-Napoca ca oraș sportiv european. Maratonul Internațional AROBS Cluj-Napoca face parte din programul de evenimente sportive organizate sub egida Runners Club în 2015, prin care asociația promovează în rândul publicului larg un mod de viață sănătos prin practicarea alergării sportive.

Despre Runners Club: runnersclub.ro

Runners Club este o asociație sportivă care promovează alergarea ca sport de masă prin evenimente sportive de amploare: concursuri de alergare, cros-uri și maratoane. Asociația organizează gratuit și periodic sesiuni de alergare și antrenament pentru alergătorii din Cluj-Napoca, și acțiuni de educație sportivă menite să crească gradul de conștientizare al publicului larg asupra beneficiilor fizice și psihice ale alergării.

Programul de evenimente Runners Club din 2015 cuprinde 14 manifestari sportive în toată țara: Maratonul Internațional AROBS Cluj-Napoca, Crosul Companiilor Alba-Iulia, Brașov, București, Cluj-Napoca, Oradea, Târgu-Mureș, Crosul Divelor, Crosul de Noapte ediția de primăvară și toamnă, Crosul Hoia, Crosul Făget și Color Run Cluj-Napoca.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.