Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CLUJ: 150 de înotători strâng fonduri pentru proiectele comunității

0

150 de înotători strâng fonduri pentru proiectele comunității la cea de a cincea ediție a Swimathon Cluj

 

150 de înotători participă la cea de-a cincea ediție a Swimathon Cluj, un eveniment sportiv de strângere de fonduri, care face parte din platforma Swimathon de atragere de resurse pentru cauzele comunității, dezvoltată de Fundația Comunitară Cluj. Startul evenimentului se dă sâmbătă, 13 iulie, la Complexul de Natație “Universitas” al Universității “Babeș-Bolyai”, la ora 10.00, urmând să se încheie la 18.00.

Anul acesta, au fost înscrise la Swimathon Cluj 15 de proiecte, din domenii diferite, cum ar fi educație de excelență și tineri, sănătate și terapii speciale, antreprenoriat, dezvoltare personală și integrare socială, mediu și ecologie. Aceste inițiative au fost propuse de organizații și grupuri de inițiativă – unele dintre ele prezente “prin tradiție” la Swimathon Cluj – și sunt reprezentate de înotători cu vârste și profiluri diverse. Astfel, există echipe alcătuite exclusiv din copii și tineri, ștafete în familie, echipe alcătuite din angajații unor companii, dar și înotători individuali din rândul oamenilor oameni de afaceri locali, antreprenori:

 “Am ajuns la ediția cu numărul 5 a Swimathon Cluj! Dacă în edițiile anterioare echipe de copii și familii au dat tonul înotând pentru proiectele Clujului, anul acesta s-au alăturat manageri și branduri locale pentru a stimula împreună generozitatea unui număr cât mai mare de susținători. Înotătorii vor avea la dispoziție șapte ore de înot în care și-au propus să parcurgă peste 85 de km pentru a ajunge la obiectivul financiar de 150.000 lei, calculat pe baza bugetelor proiectelor înscrise, subliniază Simona Șerban, directorul executiv al Fundației Comunitare Cluj și managerul evenimentului.”

 

Evenimentul de sâmbătă este deschis publicului, iar susținătorii pot face donații pentru proiectele preferate direct la masa organizatorilor. De asemenea, se pot face și plăți on-line, pe platforma-suport a Swimathon Cluj, unde sunt disponibile și informații despre proiecte și înotători: www.swimathon.fundatiacomunitaracluj.ro. Plățile pot fi efectuate și după eveniment, iar campania de strângere de fonduri va continua până la finalul lunii august.

În cele patru ediții ale Swimathon-ului, Fundația Comunitară Cluj a strâns în total 300.000 de lei, de la 1.600 de susținători, pentru 37 de proiecte.

Swimathon Cluj 2013 este organizat în parteneriat cu:

Partener instituțional: Universitatea Babeș-Bolyai

Partener eveniment: Farmec, Rondocarton

Parteneri de comunicare: Iuliu Duma Design, ArtDynasty, Grup7, BrainArt, Ciorchin și Epsilon

Sponsori: GPV România, KPMG România, Yardi, WorldClass Cluj, Starbucks Cluj, BLA Shine, Grup Transilvae, Polus Center Cluj, CORA, Ramex, Marty Restaurants, Milenium Grup

Parteneri de promovare: InfoTrafic, Zile și nopți, Evenimente în Cluj, Sport la TV, În oraș, Ce facem diseară, Clujul Copiilor, Tranversarea Tarniței, Grătuitor

Afis_general

Fundația Comunitară Cluj pune în legătură nevoile și resursele Clujului, pentru a îmbunătăți viața locuitorilor. Suntem un finanțator privat și susținem interesele filantropice ale donatorilor noștri – persoane fizice și juridice – gestionând fonduri private, pe care le direcționăm spre nevoile comunității, sub formă de granturi și burse. Totodată, oferim servicii de consultanță companiilor sau consiliere filantropică persoanelor fizice și grupurilor de donatori. În perioada 2008-2012, am acordat finanțări în valoare totală de 1.000.000 de lei, din care 635.000 lei, pentru 150 de granturi, direcționate spre proiecte dintr-o diversitate de domenii, și 365.000 lei pentru 130 de burse, oferite elevilor și studenților.
Detalii complete despre activitatea Fundației Comunitare Cluj găsiți aici:

www.fundatiacomunitaracluj.ro

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.