Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CLUJ: 1010 moduri de a cumpăra o carte – FĂRĂ BANI

0

După o serie de evenimente similare în mai multe orașe europene, a venit și rândul Clujului să fie mai bun la trup și suflet. Societatea pentru Consum Responsabil alături de usetogether.com te invită să descoperi “1010 moduri de a cumpăra o carte – FĂRĂ BANI” în cadrul unui eveniment inedit organizat în perioada 24 Septembrie – 1 Octobrie, în Cluj-Napoca. Vom colecta și „vinde” cărți la preţul unei fapte bune alese de donatorii acestora.

Afis 1010- targ de carte

Societatea pentru Consum Responsabil îi invită aproape pe toți iubitorii de carte, în a căror bibliotecă stau cărţi ce aşteaptă un nou cititor. Pentru prima dată aceștia au posibilitatea să ”vândă” o carte pe o faptă buna la un “preţ” stabilit de donator.

Evenimentul se va desfăşura în două etape:

Etapa a 1-a: Donarea cărţilor

Hai în perioada 24-29 Septembrie, între orele 16:00 – 19:00 vis-à-vis de Casa Matei (Str Matei Corvin, nr 6), Cluj-Napoca. Donatorii sunt cei care pun “preţul” carţii donate. Acest preţ nu este unul material şi presupune o faptă bună care trebuie facută de noul proprietar entro a putea achiziționa cartea respectvă.

Etapa a 2-a: Fiecare carte işi va găsi un cititor.

Vino pe 1 Octobrie, între orele 15:00 – 19:00, la aceeaşi locaţie, unde toţi iubitorii de carte, fie că au donat sau nu o carte, sunt asteptaţi pentru a intra în posesia unei noi cărţi plătind preţul stabilit de donator.

Prin acest eveniment Societatea pentru Consum Responsabil îşi propune să readucă în rândul clujenilor conceptul de relații reciproc benefice specifice unei comunități sustenabile, şi cel de reutilizare a bunurilor care nu mai sunt utile pentru noi însă care ar putea fi de folos altcuiva. Ne dorim astfel să încurajăm reducerea consumului de resurse noi prin reutilizarea celor deja existente în comunitate.

Evenimentul este organizat în parteneriat și cu susținerea:

Centrului de Volunariat Cluj Napoca,

Platforma UseTogether.com

Afla mai multe despre evemiment pe https://www.facebook.com/events/211665852333568/?notif_t=plan_user_joined şi pe pagina de facebook a organizaţiei Societatea pentru Consum Responsabil https://www.facebook.com/SRC.Romania

Carte stand

 

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.