Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Clienţii Cora au donat peste 45.000 lei pentru familii în nevoie

0

Cora şi Habitat for Humanity Cluj marchează azi finalizarea campaniei „Tu donezi la casă, ei ajung acasă!” în cadrul unui eveniment organizat de hypermarket in Galeria comercială, de la ora 16.00. Asociația va primi din partea companiei 47.833 lei, sumă strânsă din donațiile clienților făcute la casele de marcat în ultimele trei luni (35.333 lei) și din sponsorizarea din partea Cora Cluj (12.500 lei). Banii vor fi folosiți pentru a construi locuințe decente pentru familii care locuiesc în condiții inadecvate.

„Pentru noi este finalizarea unei etape importante din colaborarea noastră cu Cora, dar abia așteptăm să continuăm prin a implica angajații Cora în munca de pe șantierul nostru din Jucu. Echipa Cora s-a implicat în strângerea de fonduri pentru a acoperi costurile materialelor a două din locuințele pe care Habitat for Humanity Cluj le construiește la Jucu. Pasul următor este să participe direct în schimbarea pe care donația o va aduce, prin participarea la construcția locuințelor Habitat for Humanity Cluj din Jucu. Îi așteptăm cu drag ca voluntari pe șantier și doresc să le mulțumesc pentru întreaga lor implicare!”, explică Ionuț Sâmpetrean, director executiv Habitat for Humanity Cluj.

poza expozitia campaniei 02

Donația primită de către asociație va fi folosită în construcția a două din cele 15 locuințe pe care Habitat for Humanity Cluj le construiește până anul viitor în Jucu. Locuințele se adresează familiilor cu venituri mici, de la 2 la 5 membri, care locuiesc în condiții inadecvate: spații prea mici, locuințe care nu au fost izolate corespunzător și au igrasie, sau cărora le lipsesc utilități.

„Am ales asociația Habitat for Humanity Cluj ca beneficiar al campaniei „Cora și clienții săi împreună pentru comunitate” din două motive: dorința de a sprijini proiecte diferite de cele în care Cora Cluj s-a implicat până acum și dinamica proiectului care permite ca angajații Cora Cluj să participe, în calitate de voluntari, la activitățile de construcție de pe șantier.

Mulțumim clienților Cora Cluj pentru generozitatea de care au dat dovadă pe tot parcursul campaniei, demonstrând încă o dată că din puțin putem face foarte mult împreună pentru semenii noștri.” Elena Șraum, responsabil PR Cora Cluj.

Angajații Cora vor voluntaria pe șantierul Habitat for Humanity Cluj din Jucu, implicându-se în construcția locuințelor, împreună cu familiile partenere selectate în program. Cele 15 locuințe vor fi finalizate până în vara anului următor, cu ajutorul voluntarilor locali și internaționali.

***

Despre Habitat for Humanity Cluj

Habitat for Humanity Cluj este filială Habitat for Humanity România, una dintre cele mai importante organizații din România în domeniul locuirii sociale. Din 1996 construiește, reabilitează, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică și de prevenție și răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.

Prin cele șapte filiale ale sale din Beiuș, Cluj, Rădăuți, Comănești, Pitești, Cumpăna și Craiova a ajutat peste 16.000 de persoane să aibă un loc decent în care să trăiască, prin construcții de case și reabilitări, și alte 20.000 prin programele de prevenție și răspuns la dezastre. La nivel internațional, Habitat for Humanity a construit și reabilitat peste 800.000 de locuințe pentru 4 milioane de persoane din 80 de țări de pe întreg Globul.

La nivel local, în cei 15 ani de activitate, Habitat for Humanity Cluj a asistat 565 de familii, respectiv 1.131 de persoane prin programele de construcții, renovări și reabilitări, prin construirea a 82 de locuințe în 6 comunități și prin renovarea, reabilitarea și izolarea termică a 360 de locuințe. Mai mult, peste 4.000 de voluntari locali și internaționali au lucrat pe șantierele Habitat for Humanity Cluj.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.