Cinefidel? Filmele de artă vin la Sibiu. VEZI PROGRAMUL

0

Începând cu 29 martie 2013, iubitorii de filme de artă vor avea parte de un loc special, unde vor putea viziona cele mai noi producţii ale cinematografiei europene şi nu numai. Cinefidel este un proiect al Institutului European pentru Itinerare Culturale, Lectoratul Francez din Sibiu şi Teatrul Gong.

Filmele vor fi proiectate vinerea (French Friday, ora 18:00, filme franceze) şi duminica (ora 16:00 şi ora 18:00), din 2 în 2 săptămâni, până la sfârşitul lunii mai. Accesul se va face gratuit, în limita capacităţii sălii Teatrului Gong. O nouă serie de proiecţii se va relua în octombrie 2012.

Cinefidel va debuta cu “Le gamin au vélo” (Băiatul cu o bicicleta), peliculă ce a primit Marele Premiu al Juriului la Festivalul de la Cannes din 2011 şi nominalizarea pentru cel mai bun film străin la Globurile de Aur 2012. Filmul este realizat de celebrii fraţi Jean-Pierre şi Luc Dardenne şi spune povestea emoţionantă a unui copil de 12 ani ce încearcă cu disperare să îşi redescopere tatăl care îl abandonase într-un cămin de orfani. Filmul a câştigat, de asemenea, premiul pentru cel mai bun scenariu la ediţia 2011 a European Film Awards, iar Thomas Doret a primit, pentru rolul copilului, premiul Les Magritte du cinéma 2012 pentru cea mai bună speranţă masculină.

Fraţii Dardenne sunt unii dintre cei mai influenţi regizori ai cinematografiei mondiale, având, între altele, la activ două premii Palme d’or la Festivalul de Cannes (în 1999, pentru “Rosetta” şi în 2005 pentru “L’enfant”). De-a lungul timpului, cei doi belgieni au avut interferenţe şi cu nume importante din cinematografia română. În 2006, la Cannes, îi înmânau premiul Camera d’Or lui Corneliu Porumboiu pentru „A fost sau n-a fost?”. În 2012, cei doi au co-produs, prin intermediul companiei lor Les Films Du Fleuve “După dealuri”, cel mai recent lung-metraj al lui Cristian Mungiu.

habemus-papam

Pentru seara zilei de duminică, 31 martie 2013, Cinefidel programează “Habemus papam” (în regia italianului Nanni Moretti), de la ora 16:00, şi “Un heureux événement / Un eveniment fericit” (în regia francezului Rémi Bezançon), de la ora 18:00.

Mai multe detalii despre program, trailere, sinopsisuri şi cronici sunt disponibile pe contul de FB al proiectului Cinefidel (în curând şi pe un website dedicat). Parteneri: Institutul Francez, Primăria Sibiu, Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu, Asociaţia de Prietenie Ille et Vilaine, Asociaţia Macondo (Noul Cinematograf al Regizorului Român) si Independenţa Film.

03aLe-Gamin_afis-portrait

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează