Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cetatea Sighisoara va intra in renovare

2

Cetatea Sighişoara este zonă înscrisă în patrimonial mondial. Nu de puţine ori, la o simplă plimbare pe străzile cetăţii, turiştii au observat starea nu foarte bună a cetăţii…
cetateIată că a sosit momentul în care autorităţile locale au aprobat un proiect de reabilitarea şi revitalizare a ansamblului Cetăţii Sighişoara! Proiectul urmăreşte reabilitarea zidurilor de incintă şi a turnurilor din cetatea Sighişoara şi renovarea scării acoperite. Totodată sunt cuprinse renovări ale clădirilor în care funcţionează Primăria şi biblioteca documentară. „Cheltuielile ce ar trebui suportate de la bugetul local, dacă se câştigă acest proiect, depăşesc 2 miliarde de lei. Dacă acest proiect se va câştiga pe unele porţiuni pentru a se putea realiza lucrări va fi necesar acces pe proprietatea Parohiei Evanghelice, motiv pentru care se va încheia şi un parteneriat între municipalitate şi Cosistoriul Evanghelic, parteneriat ce urmează a se desfăşura până la sfârşitul anului 2020” conform articolului publicat de ziarul 24oremuresene.

(foto: Florin Ghindă, zid de cetate, Spania 2008)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.