Cetatea Sighisoara va intra in renovare

2

Cetatea Sighişoara este zonă înscrisă în patrimonial mondial. Nu de puţine ori, la o simplă plimbare pe străzile cetăţii, turiştii au observat starea nu foarte bună a cetăţii…
cetateIată că a sosit momentul în care autorităţile locale au aprobat un proiect de reabilitarea şi revitalizare a ansamblului Cetăţii Sighişoara! Proiectul urmăreşte reabilitarea zidurilor de incintă şi a turnurilor din cetatea Sighişoara şi renovarea scării acoperite. Totodată sunt cuprinse renovări ale clădirilor în care funcţionează Primăria şi biblioteca documentară. „Cheltuielile ce ar trebui suportate de la bugetul local, dacă se câştigă acest proiect, depăşesc 2 miliarde de lei. Dacă acest proiect se va câştiga pe unele porţiuni pentru a se putea realiza lucrări va fi necesar acces pe proprietatea Parohiei Evanghelice, motiv pentru care se va încheia şi un parteneriat între municipalitate şi Cosistoriul Evanghelic, parteneriat ce urmează a se desfăşura până la sfârşitul anului 2020” conform articolului publicat de ziarul 24oremuresene.

(foto: Florin Ghindă, zid de cetate, Spania 2008)

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.