Cetatea Miko din Miercurea Ciuc este în curs de restaurare

0

Cetatea Miko din Miercurea Ciuc se află, de câteva luni, într-un amplu proces de restaurare.

Muncitorii lucrează acum la faţada principală şi la schimbarea instalaţiei electrice, a hidranţilor şi a canalizării pluviale din aripa sudică, scrie eurourbanism.ro

Restaurarea cetăţii Miko din Miercurea Ciuc este inclusă în Planul Naţional de Restaurare. Valoarea contractului este de aproape 7,2 milioane de lei.

Cetatea Miko a fost construită între anii 1623 şi 1631, în stil neorenascentist, de către contele Hidvegi Miko Ferenc. În 1661, trupele turco-tătare au invadat Ciucul şi au ocupat şi incendiat cetatea. Ea a fost reconstruită în anii 1714-1716, sub conducerea generalului imperial Stephan Steinville. Din 1930 găzduieşte Muzeul Secuiesc al Ciucului, înfiinţat de Asociaţia Muzeală din Ciuc.

Sursa: AGERPRES

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează