Cetatea medievala din Targu-Mures intra in renovare!

0

Autorităţile locale din Târgu Mureş au decis lansarea proiectului de reamenajare şi conservare a Cetăţii Medievale din localitate.

Potrivit articolului publicat de Adevarul.ro, valoarea proiectului este de peste 29 milioane de lei. Proiectul de modernizarea presupune reabilitarea zidurilor, a aleilor pietonale precum şi reamenajarea tuturor bastioanelor.

Actuala construcţie a fost ridicată pe locul unei alte fortificaţii ridicate în secolul XV şi care a aparţinut voievodului Transilvaniei. Potrivit wikipedia, prima cetate a fost distrusă în urma unei invazii. Cetatea are formă pentagonală, având 5 din cele 7 bastioane construite de breslele muncitoreşti ce au utilizat ca materiale de construcţie piatra de râu şi cărămida.

PS: Mulţumim Oana Petria pentru informaţie!

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează