Centru Pentru Reabilitarea Urșilor Orfani in Muntii Hasmas

0

URSUS susține Centrul Pentru Reabilitarea Urșilor Orfani

În 2013, URSUS sărbătorește 135 de ani de existență, prilej de a celebra ursul brun romanesc, simbol care a însoțit întotdeauna istoria mărcii. Astfel, URSUS demarează un parteneriat de 3 ani cu organizația WWF România, prin care își propune sa crească nivelul de conștientizare în ceea ce privește importanța ursului brun în Romania ca specie simbol,susținand activitățile singurului Centru pentru Reabilitarea Urșilor Orfani din tara noastra și din Europa, ce va purta de aici inainte numele Centrul URSUS pentru Reabilitarea Ursilor Orfani.

”URSUS este regele berii din România. De la ursul brun, berea noastra imprumuta nu numai numele, ci si personalitatea, atitudinea si mai ales o relatie cu totul si cu totul speciala cu romanii. Acum, la sarbatorirea a 135 de ani de URSUS, am ales sa  ne implicăm în protejarea ursului brun românesc. Acesta are o importanță crucială în mediul său: ca vârf de piramidă a ecosistemului, conservarea sa contribuie la echilibrul altor specii și, totodată, o populație de urși reflectă întotdeauna un mediu sănătos. Ne-a impresionat povestea Centrului pentru Reabilitarea Ursilor Orfani și ne-a motivat ambiția și dedicația echipei care lucrează aici. Este singurul centru de acest gen nu doar din România ci chiar din Europa și prin susținerea sa contribuim la viitorul  ursului brun romanesc. Parteneriatul nostru cu WWF România, una dintre cele mai active organizații în protejarea ursului brun, devine o prietenie pe care ne-o dorim de impact si de durată pentru regii pădurilor din România, o cauză de care ne leagă 135 de ani de istorie.”, a declarat Marian Olteanu, Senior Brand Manager Ursus.

Centrul URSUS Pentru Reabilitarea Urșilor Orfani este singurul centru care oferă o șansă reală de supraviețuire acestora, folosind metode de reintroducere a puilor de urs în mediul lor natural. Susținerea mărcii contribuie la asigurarea resurselor ce țin de buna funcționare a centrului: refacerea țarcurilor de pe traseul de reabilitare,  hrană pentru puii de urs si dezvoltarea resurselor umane din cadrul centrului.

Centrul se află în Munții Hășmaș, într-o vale acoperită de păduri, departe de accesul omului, unde puii trăiesc într-un spațiu natural, în țarcuri de suprafață foarte mare. Ei sunt atent monitorizați, pentru a avea toate condițiile de creștere în siguranță. Monitorizarea si ingrijirea se asigură de către specialiștii centrului de la distanță, acest lucru fiind necesar pentru ca puii de urs să își dezvolte in mod natural toate instinctele înnăscute. Până în prezent, centrul se poate mândri cu reabilitarea unui număr de 70 de urși, care s-au reintegrat cu succes în natură.

” Pentru WWF România ursul reprezintă o specie prioritară, nu numai pentru că este poate cel mai iubit și cel mai important locuitor al pădurilor noastre, dar și pentru faptul ca prezența ursului reprezintă un indicator important al sănătații pădurilor din țara noastră. De la inceputul activității noastre în România, am implementat proiecte care să protejeze casa ursului, pădurea, care să ne ofere date științifice importante despre această specie, am participat la conservarea speciei și în final am reușit să fim parte într-un proiect unic și extrem de important menit să contribuie la evoluția Centrului URSUS de Reabilitare a Urșilor Orfani. Acest centru oferă o șansă tuturor ursuleților, care din diferite motive rămân orfani și care n-ar avea altfel șanse de supraviețuire, decât în grădini zoologice și țarcuri ilegale. Zeci de urși se vor bucura aici anual de condiții similare celor din sălbăticie, însă în siguranta completă și vor contribui la bogăția biodiversitatii și asa impresionantă a României. Pentru toate acestea suntem bucuroși să avem acum alături un partener la fel de dedicat urșilor ca și noi.”, a declarat Magor Csibi, Manager de Program la WWF România.

Un pui de urs petrece în medie doi ani în cadrul centrului. Pe măsură ce crește, el trece în țarcuri tot mai mari, ultimul pas fiind libertatea. Hrana este oferită în așa fel încât puiul de urs să își găsească singur sursele de hrană pentru a-i imprima autonomie si independență. Eliberarea se face în momentul în care se consideră că ursul este apt să se reîntoarcă în pădure și să se protejeze singur. Urșii sunt echipați cu sisteme de teledetecție și monitorizați după eliberare o anumită perioadă, pentru a se asigura adaptarea lor fără probleme.

URSUS_135 ani

Despre Ursus Breweries

Ursus Breweries, parte agrupului SABMiller plc, este unul dintre cei mai mari producatori de bere din Romania. Marcile Ursus Breweries sunt: URSUS, Timisoreana, Ciucas, Peroni Nastro Azzurro, Grolsch, Azuga, Redd’s, Stejar si Pilsner Urquell.

Despre SABMiller plc

SABMiller plc este unul dintre liderii mondiali in productia de bere, cu un portofoliu ce include peste 200 marci si aproximativ 70,000 de angajati in peste 75 de tari. Portofoliul grupului include marci globale ca Pilsner Urquell, Peroni NastroAzzurro, Miller Genuine Draft si Grolsch, precum si marci locale importante ca Aguila (Colombia), Castle (South Africa), Miller Lite (USA), Snow (China), Victoria Bitter (Australia) si Tyskie (Poland). SABMiller are de asemenea un segment in crestere de bauturi racoritoare si este una dintre cele mai mari companii din lume care imbuteliaza produse Coca-Cola.

Pentru mai multe informaţii despre Ursus Breweries va rugam sa vizitati: www.ursus-breweries.ro  sau www.desprealcool.ro

Despre WWF (World Wide Fund for Nature):

Înfiinţată în anul 1961, WWF este cea mai importantă organizaţie internaţională care derulează proiecte pentru conservarea naturii, în peste 100 de ţări. Misiunea WWF la nivel global este să oprească degradarea mediului înconjurător şi să construiască un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura. Mai multe detalii la: www.wwf.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.