Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Câştigătorii hackathon-ului Innovation Labs 2.0 din Cluj intră în programul de pre-accelerare

0

Pe 8 şi 9 martie, Liberty Technology Park din Cluj-Napoca a găzduit cel de al doilea hackathon Innovation Labs 2.0, eveniment în urma căruia cele mai bune 10 echipe au fost selectate pentru a intra în programul de pre-accelerare organizat de TechLounge cu sprijinul Orange şi Microsoft. Urmează 3 luni în care finaliştii programului vor beneficia de mentorat şi susţinere pentru a dezvolta concepte valide de business şi produse inovatoare cu impact la nivel global.

Lista câştigătorilor hackathon-ului din Cluj este disponibilă online aici.

Peste 50 de tineri pasionaţi de antreprenoriat şi tehnologie au venit sâmbătă, 8 martie, la Liberty Technology Park din Cluj-Napoca pentru a participa la hackathon-ul Innovation Labs 2.0. Evenimentul a început cu prezentarea ideilor de afaceri ale participanţilor care au avut la dispoziţie un minut pentru a convinge juriul de potenţialul propriilor proiecte şi a recruta noi membri în echipele lor.

17 idei de afaceri au fost dezvoltate de-a lungul programului, iar echipele au avut la dispoziţie 24 de ore pentru a crea prototipuri funcţionale şi concepte de business lucrând alături de antreprenori consacraţi şi lideri din industrie. Printre mentorii care le-au ghidat paşii pe parcursul evenimentului se numără Dan Suciu (Engineering Director 3Pillar Global), Andrei Pastuhov (Communication Designer şi Co-fondator BloomStudio), Istvan Hoka (CTO ZenCash), Iulian Nițescu (CTO şi Fondator Graphmasters), Oltea Zambori sau Cristina Putan (PR Beta).
Duminică, 9 martie, echipele au avut ocazia de a participa la o sesiune demo pentru aplicaţiile dezvoltate şi au continuat prin a susţine o prezentare de 3 minute a propriilor idei de afaceri în faţa juriului de specialitate format din: Cristian Paţachia (Development & Innovation Manager Orange), Mihnea Dumitru (Convergent Marketing Manager Orange), Dan Suciu (Engineering Director 3Pillar Global), Vlad Ciurca şi Oana Petruş (organizatori Startup Weekend), Marius Mornea (Project Manager Epistemio), Marius Mocian (Head of Sales hipMenu), Mircea Paţachi (Perl Department Manager Evozon), Florin Mureşan (CEO Squirrly), Silvian Morariu (Development Manager AROBS), şi Iulian Niţescu (CTO Graphmasters).

Prezentările susţinute de echipele participante la hackathon au reflectat atât progresul înregistrat de-a lungul celor 24 de ore, cât şi determinarea tinerilor de a dezvolta produse inovatoare cu potenţial disruptiv. La final, juriul a avut misiunea dificilă de a alege cele mai bune 10 proiecte care vor intra în programul de pre-accelerare Innovation Labs 2.0. După deliberări îndelungate, membrii juriului au selecţionat cei 10 finalişti, iar lista completă a acestora este disponibilă la blog.innovationlabs.ro

Finaliştii hackathon-ului Innovation Labs 2.0 din Cluj se alătură astfel celor 16 echipe din Bucureşti care vor participa pe parcursul următoarelor trei luni la discuţii deschise cu experţi din diferite domenii şi vor beneficia de sesiuni de mentorat care îi vor ajuta să dezvolte produse cu potenţial disruptiv la scară globală.

Innovation Labs 2.0 este un proiect organizat de TechLounge cu sprijinul Orange şi Microsoft şi al partenerilor IXIA, Intel, Mysis, Bitdefender, Universitatea Politehnica Bucureşti, Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS), Akcees, Spherik Accelerator şi ProvePR.

Mediatizarea evenimentului este asigurată de Adevărul, Cariere, Wall-Street.ro, Forbes România, Zelist Monitor, TPU.ro, România Liberă, Manager Express, EJobs, IQAds, Ziare.com, MarketWatch, Business Woman, Business Cover, Tech Cover, Business24, Gadget Trends, Computer World, PC World, Agora, Electronica Azi, Romanian Startups, Academic Link, Online Student, Studenţie.ro, România Pozitivă, Studentul.info, Today Software Magazine şi Cluj Life.

Susţinem şi ne susţin: Junior Achievement România, Startup Weekend, Business Days, Business Club, Voluntari pentru Idei şi Proiecte (VIP), AIESEC, BOS România, ASCIG, Incubator107, Softbinator, SISC, DA Afaceri, Student din provincie, inventeaza.ro, Inspire Business, Geek Meet, InGeAr laboratory, Systems laboratory, OSUT, Eestec, BEST, #defineCluj şi Cluj Hub.

Poster Innovation Labs 2.0

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.