Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Câștigătorii concursului de instalații de artă de mari dimensiuni ARTDOOR

0

După îndelungi deliberări în rândul juriului, concursul de creație ARTDOOR – Big Art Meets Nature, organizat de Asociația Culturaft, cu sprijinul Consiliul Județean Mureș și în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România, filiala Mureș, este pregătit să își anunțe câștigătorii. Aceștia își vor expune lucrările în cadrul primei ediții a festivalului AWAKE, în weekend-ul 1-3 septembrie, pe domeniul castelului Teleki, din Gornești, județul Mureș. Lista completă poate fi consultată și pe http://artdoor.awakefestival.ro.

Artdoor castigatori

Câștigătorii sunt:

  1. Cătălin Nicolae Oancea – lucrarea „Mirroring”
  2. Emil Dobriban – lucrarea „Trunchi vs Cherestea”
  3. Marius Burhan – lucrarea „Turnul”
  4. Obie Platon și Diana Grigoraș – lucrarea „Portal Sonor”
  5. Rizi – Alina Rizescu, Bogdan Stefanescu și Mihaela Popescu – lucrarea „Fluid”
  6. Ștefan Radu Cretu – lucrarea „Stromatopteryga”

Juriul a decis și acordarea unor mențiuni speciale pentru:

–           Ileana Oancea – lucrarea „Contesa”

–           Ildikó Oláh, Emese Pop, Eszter Kilén, László Kopacz – lucrarea „The Woven Castle”

–           Julien Britnic – lucrarea „Trees Are Living Statues”

 

Pe lângă cele 6 lucrări câștigătoare și 3 mențiuni, a mai existat un proiect care a atras atenția juriului, astfel că Ordinul Arhitecților din România, Filiala Mureș a decis să ofere un premiu special echipei coordonată de Laura Borotea, din care fac parte Diana Vlasa, Macrina Moldovan, Roxana Nae și Gabriel Boldiș. Proiectul lor intitulat „Eclipsa” va fi de asemenea expus în cadrul festivalului AWAKE. Instalația va fi expusă și în spațiul public al municipiului Târgu Mureș în cadrul Anualei de Arhitectură organizată de Filiala Mureș a Ordinului Arhitecților din România, la sfârșitul lunii septembrie.

Aceștia sunt autorii proiectelor care au impresionat juriul prezidat de artistul Mircea Cantor, împreună cu Attila Kim – comisarul României la cea de-a 57-a ediție a Bienalei de la Veneția – 2017 și Angela Kovacs, președintele filialei Mureș a  Ordinului Arhitecților din România. Cei trei au avut de analizat peste 40 de lucrări înscrise în programul de granturi, arătându-se extrem de încântați de imaginația autorilor și de calitatea proiectelor propuse.

„Concursul ARTDOOR este inspirat din istoria Domeniului Teleki, care de-a lungul secolelor a fost un adevărat centru cultural european. Și de aici ideea de a reînvia parcul cu o expoziție de artă contemporană. Noi am fost bucuroși că am avut un număr surprinzător de mare de participați și de aceea am optat pentru acordarea unor mențiuni, care nu erau prevăzute inițial.”, a declarat Attila Kim, membru al juriului.

Concurenții au avut la dispoziție 7 săptămâni pentru a-și înscrie proiectele în cadrul competiției ARTDOOR. Premiul oferit câștigătorilor constă în finanțarea lucrărilor de execuție a instalațiilor propuse, lucrări ce vor fi realizate sau asamblate în Tabăra de Creație ARTDOOR, programată în săptămâna dinaintea festivalului AWAKE, pe domeniul Teleki din Gornești.

Concursul ARTDOOR s-a desfășurat în perioada 25 aprilie – 15 iunie. Pentru evaluarea proiectelelor propuse s-au avut în vedere următoarele aspecte: originalitatea proiectului, reprezentativitatea conceptului în contextul temei, impactul estimat asupra publicului precum și fezabilitatea proiectului.

Lucrările câștigătoare vor putea fi văzute pentru prima dată la festivalul AWAKE, pe domeniul castelului Teleki, în weekendul 1-3 septembrie.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.