Castelul Kemeny intra in renovare! Investitie de peste 8,1 milioane de lei

0

Veşti bune pentru Castelul Kemeny din Sîncrai! Clădirea construită în anul 1805, va fi supusă unor ample lucrări de reabilitare, urmând a găzdui birourile unei ferme ecologice de trandafiri şi ale unei asociaţii a cultivatorilor de trandafiri, dar şi săli expoziţionale şi camere de cazare, scrie eurourbanism.ro

Valoarea totală a investiţiei este de peste 8,1 milioane de lei, cu TVA inclusă, din care pentru conservarea clădirii peste 1,7 milioane de lei, iar pentru reabilitare, peste 6,3 milioane de lei.

În prima etapă se va realiza conservarea castelului, lucrări pentru care există fonduri europene şi la care se va adăuga cofinanţarea din partea Consiliului Judeţean (CJ). Restul lucrărilor de reabilitare vor fi realizate la momentul găsirii sursei de finanţare. Durata de execuţie propusă este de 24 de luni.

Castelul Kemeny, care are o suprafaţă construită de peste 780 de metri pătraţi, este inclus în lista monumentelor istorice. În prezent, imobilul este părăsit şi supus degradării.

Sursa: AGERPRES

foto Florin Ghinda

Informatii despre Sancrai, Alba si aici.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează