Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Casa de Tip Familial „Maria-Gabriel”

0

„Maria-Gabriel” are misiunea de a asigura accesul copiiilor si tinerilor, pe o perioada determinate, la gazduire, ingrijire, educatie si pregatire in vederea reintregrarii sau intregrarii familiale si socio-profesionale. Activitatile  de gazduire, ingrijire, educatie nonformala si informala, sprijin emotional, consiliere, precum si dezvoltarea majoritatii deprinderiilor de viata independenta se acorda la sediul  Casei de Tip Familial ” Maria- Gabriel”.

Casa de Tip Familial „Maria-Gabriel” din cartierul Gruia ingrijeste, sprijina emotional si integreaza socio-profesional cele opt fete cu varste cuprinse intre 13 si 21 de ani, date in grija noastra de catre  Protectia Copilului. Fetele sunt eleve, iar cele mai mari urmeaza cursurile unor facultati, muncind in timpul liber cu o jumatate de norma. Sunt eleve cu rezultate foarte bune la invatatura si talentate (pictura, fotografie, teatru).

Cele opt fete care locuiesc la Casa de Tip Familial “Maria-Gabriel” din cartierul Gruia, au gasit o metoda inedita de a contribui financiar la plata facurilor pe timp de iarna a casei in care locuiesc. Ele au realizat tablouri, semne de carte, felicitari sau picturi pe piatra pe care le-au expus intr-o expozitie organizata de ele chiar in casa unde locuiesc. Fetele cu varste mai mici au facut semnele de carte si felicitarile, iar cele mai mari care sunt studente la diverse facultati au realizat tablourile, in timpul lor liber.

De asemenea, a fost lansat un apel catre persoanele interesate sa dea o mana de ajutor, acestia pot sa o faca participand lunar sau oridecate ori pot, la acoperirea uneia dintre nevoi.

Lunar sunt utilizate urmatoarele bunuri: 10 l ulei, 6 kg de zahar, 8 kg de orez, 8 kg paste fainoase, 6 l bulion/pasta de tomate, 6 kg faina alba, 3 kg faina de malai, 16 pachete de unt, 6 kg cascaval, 20 litri de lapte, 120 bucati de oua, 30 kg carne de pui, 20 kg carne de porc, 15 kg mezeluri, 60 kg cartofi, 10 kg morcovi, 10 kg ceapa, 10 kg ciuperci, 60 kg fructe, 25 kg detergent, produse igiena personala pentru 8 tinere, 8 l detergent de wc, 3 pachete scutece de adulti XL.

Detalii despre Casa de Tip Familial “MARIA-GABRIEL” pe pagina  de internet http://casadecopiimariagabriel.blogspot.com/ sau pe pagina de facebook  http://www.facebook.com/#!/pages/Casa-de-copii-Maria-Gabriel/113295842128546.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.