Casa Calfelor Sibiu

0

Casa Calfelor Sibiu – Gesellenherberge Hermannstadt

Maison des Compagnons Sibiu

PROIECTE Casa Calfelor 2018

Întâlnirea calfelor călătoare europene și Susținem identități, creăm comunități

Asociaţia Casa Calfelor Sibiu organizează cu sprijinul Consiliului Local Sibiu, al Primăriei Municipiului Sibiu și al societăţii Deutsche Gesellschaft e.V. Berlin și în vara acestui an ateliere de lucru ale calfelor călătoare.

În perioada 23 iulie – 26 august 2018 se întâlnesc din nou la Sibiu meșteșugari călători din diferite țări europene pentru a lucra împreună și a-și prezenta meșteșugurile și tradițiile.

Proiectul cuprinde atelierele de lucru deschise, expoziția de fotografie, serile culturale și serile de gastronomie.  Dacă pe timpul zilei sibienii și vizitatorii se pot bucura de expoziție și interacționa cu calfele în cadrul atelierelor, serile culturale și de gastronomie sunt cele care permit vizitatorilor să cunoască lumea calfelor mai îndeaproape într-un cadru relaxat.

Deschiderea festivă a evenimentului are loc în seara zilei de miercuri, 25 iulie 2018 la ora 19.00 în curtea catedralei evanghelice din Piața Huet.

În completarea acestui eveniment devenit între timp tradiție în Sibiu, v-am pregătit încă o surpriză. Este vorba de proiectul Susținem identități, creăm comunități care se desfășoară în zilele de joi în Piața Huet nr. 1.

Astfel, în patru dintre zilelele de eveniment programul va fi dedicat tinerilor și copiilor – vizați sunt în primul rând tineri și copii din familii defavorizate, însă sunt bineveniți toți copiii interesați din oraș. Aceștia vor asculta povești, vor fi introduși în tainele meșeșugurilor tradiționale și vor mânca sănătos specialități tradiționale locale. Îi așteptăm pe toți tinerii și copiii interesați să se înscrie la aceste workshopuri (numarul de locuri este limitat).

O zi va fi dedicată tuturor sibienilor interesați – vom avea ca oaspeți arhitecți și istorici sibieni alături de care calfele și sibienii participanți vor putea discuta despre modul în care meșteșugarii călători își pot aduce contribuția în întreținerea patrimoniului cultural al orașului.

Fiecare zi de proiect va îmbina atelierele de lucru sau discuțiile cu reinterpretarea unei specialități tradiționale locale – patru evenimente sunt dedicate specialităților culinare locale (tipice comunității săsești, maghiare, rrome și române), o zi aduce în atenția sibienilor gustări tipice calfelor călătoare. La aceste evenimente culinare sunt așteptați toți sibienii și turiștii dornici să stea la masă și povești cu meșteșugarii călători în fața renumitei Casa Calfelor (în limita locurilor disponibile).

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.