Cartile vin la tine in cartier. Citeste si da mai departe!

0

Timisoara, cartierul GIROC.16 noiembrie 2009 – 1 martie 2010.

Aţi văzut cărţi la librării, la biblioteci, în ghiozdanele copiilor, pe noptiere? Da, bine-nţeles c-aţi văzut. Dar la alimentara ati văzut? Dar la cofetărie, farmacie, frizerie? O sa spuneţi că nu. Dar noi vă spunem sigur că toate astea s-au întâmplat la Timişoara în cartierul Fabric-Modern între 1 mai şi 31 iulie 2009.

n189341102679_7808Asociaţia Culturală Pro Arta Timişoara a lansat proiectul Cărţile vin la tine în cartier. Citeşte şi dă mai departe! Astfel locuitorii cartierului Fabric-Modern au putut lua împrumut 270 de cărţi timp de 3 luni. Era esenţial să le returneze ca să le poată lua şi alţii. Cititorii aveau ocazia să-şi lase impresiile de lectură pe un carneţel lipit de coperta din spate. Unii au şi făcut-o. Mulţi au adus cărţile de unde le-au luat, unii au uitat. Orientativ, din 270 de cărţi s-au întors 116.

Şi pentru că tot există acest fond de carte, proiectul s-a mutat în cartierul Giroc din 16 noiembrie şi până la 1 martie 2010. El va fi punctat de o lectură de cartier şi de 3 concursuri: cea mai bună recenzie de carte (se recenzează cărţile participante la campanie), cel mai fidel cititor de cartier şi selectarea scriitorului de cartier dintre scriitorii Timişoarei care trimit cărţile lor pentru campanie.

Vă aşteptăm la florăria Crina, alimentara Talida, Biserica Martirilor şi Biserica Vox Domini, toate în cartierul Giroc.

Un proiect realizat de: Asociaţia Culturală Pro Arta Timişoara, Primăria Timişoara, Clubul Rotaract Timişoara

Colaboratori:
Librăriile: Humanitas Joc secund şi Cartea de nisip,
Editurile: Cartier, Humanitas, Polirom, Bastion, Tritonic, Brumar
Scriitorii: Daniela Raţiu, Daniel Vighi, Dan Lungu, Borko Ilin, Gheo Pavel Radu, Hedir Al-Chalabi, Marian Oprea
Mai mulţi donatori anonimi.

PS: am aflat despre această iniţiativă de la lumebuna.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează