Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cartile vin la tine in cartier. Citeste si da mai departe!

0

Timisoara, cartierul GIROC.16 noiembrie 2009 – 1 martie 2010.

Aţi văzut cărţi la librării, la biblioteci, în ghiozdanele copiilor, pe noptiere? Da, bine-nţeles c-aţi văzut. Dar la alimentara ati văzut? Dar la cofetărie, farmacie, frizerie? O sa spuneţi că nu. Dar noi vă spunem sigur că toate astea s-au întâmplat la Timişoara în cartierul Fabric-Modern între 1 mai şi 31 iulie 2009.

n189341102679_7808Asociaţia Culturală Pro Arta Timişoara a lansat proiectul Cărţile vin la tine în cartier. Citeşte şi dă mai departe! Astfel locuitorii cartierului Fabric-Modern au putut lua împrumut 270 de cărţi timp de 3 luni. Era esenţial să le returneze ca să le poată lua şi alţii. Cititorii aveau ocazia să-şi lase impresiile de lectură pe un carneţel lipit de coperta din spate. Unii au şi făcut-o. Mulţi au adus cărţile de unde le-au luat, unii au uitat. Orientativ, din 270 de cărţi s-au întors 116.

Şi pentru că tot există acest fond de carte, proiectul s-a mutat în cartierul Giroc din 16 noiembrie şi până la 1 martie 2010. El va fi punctat de o lectură de cartier şi de 3 concursuri: cea mai bună recenzie de carte (se recenzează cărţile participante la campanie), cel mai fidel cititor de cartier şi selectarea scriitorului de cartier dintre scriitorii Timişoarei care trimit cărţile lor pentru campanie.

Vă aşteptăm la florăria Crina, alimentara Talida, Biserica Martirilor şi Biserica Vox Domini, toate în cartierul Giroc.

Un proiect realizat de: Asociaţia Culturală Pro Arta Timişoara, Primăria Timişoara, Clubul Rotaract Timişoara

Colaboratori:
Librăriile: Humanitas Joc secund şi Cartea de nisip,
Editurile: Cartier, Humanitas, Polirom, Bastion, Tritonic, Brumar
Scriitorii: Daniela Raţiu, Daniel Vighi, Dan Lungu, Borko Ilin, Gheo Pavel Radu, Hedir Al-Chalabi, Marian Oprea
Mai mulţi donatori anonimi.

PS: am aflat despre această iniţiativă de la lumebuna.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.