Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Carnavalul Primăverii, aniversare 20 de ani de existență a Grădiniței Speciale Malteze

0

 Prințesă, cavaler, spiriduș, Spiderman, pirat, zebră, tigru… o explozie de culoare, energie și voie bună în aceste zile la Grădinița Specială Malteză. Copiii cu dizabilități neuromotorii grave, alături de educatorii specializați, s-au costumat pentru a sărbători venirea primăverii. Miercuri, 3 aprilie, invitați speciali în cadrul Carnavalului Primăverii sunt elevii de la Liceul Tehnologic special pentru deficienti de auz din Cluj-Napoca. Copiii de la cele două centre de învățământ sunt astfel încurajați să petreacă împreună momente de voie bună, să comunice, să se joace, să se descopere, fiecare cu specificul său, dar cu toții încărcați de spiritul copilăriei. Parteneriatul între aceste instituții facilitează comunicarea, cooperarea personalului, schimbul de experiență și împărtășirea de bune practici.

Articolele de îmbrăcăminte pentru costumarea micuților au fost furnizate prin generozitatea doamnei Hodor Erzsebet din cadrul firmei Rekreativ Club.

Carnavalul primăverii este parte a unui program mai amplu care se derulează pe tot parcursul anului 2013 de celebrare a aniversării a 20 de ani de existență a Grădiniței Speciale Malteze din Cluj-Napoca.

Carnaval Gradinita Malteza 1

Grădiniţa Specială Malteză pentru copii cu dizabilităţi neuromotorii a fost înfiinţată în urmă cu 20 de ani de către Serviciul de Ajutor Maltez în România ca răspuns la nevoia de dezvoltare a unor servicii pentru copiii cu dizabilităţi severe (neurologice, motorii grave, autism) pentru a le creşte şansele de recuperare şi integrare în comunitate şi pentru a putea preveni marginalizarea şi abandonul.

Serviciile care sunt acordate în cadrul grădiniţei au ca scop aducerea copiilor în mijlocul comunităţii, prin desfăşurarea a cât mai multor activităţi de socializare, educaţionale şi de stimulare, terapie ocupaţională, kinetoterapie, logopedie, consiliere parentală. Prin aceste activităţi se urmăreşte dezvoltarea deprinderilor copilului de a trăi independent, iar progresele înregistrate mijlocesc şcolarizarea în cadrul unei instituţii de învăţământ fie de masă, fie speciale.

În judeţul Cluj, Grădiniţa Specială Malteză este singura instituţie privată care funcţionează ca centru de zi pentru copii cu dizabilităţi severe, fiind acreditată de către Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi licenţiată de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului.

De serviciile grădiniţei beneficiază un număr de 22 copii, cu deficienţe neuromotorii şi asociate, majoritatea proveniţi din familii modeste, respectiv 5 copii instituţionalizaţi în centrele de plasament.

Pentru că preocuparea noastră este o viață mai ușoară pentru copiii cu dizabilități, investim intens în terapia oferită lor!

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.