Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Caravana Viitorului se încheie cu extragerea celor 10 câştigători ai premiilor SELECTOT

1

Selectezi şi câştigi!

Caravana Viitorului se încheie cu extragerea celor 10 câştigători ai premiilor SELECTOT

Caravana Viitorului, activitate desfăşurată în cadrul campaniei „Mureşul reciclează deşeurile”, s-a încheiat la sfârşitul lunii octombrie urmând ca în luna noiembrie să fie extraşi cei 10 câştigători ai concursului SELECTOT.

Participanţii la concurs sunt cei ce au ales să trăiască în spiritul grijii pentru mediul înconjurător, adică aceia ce timp de mai bine de o lună de la venirea caravanei în satul sau oraşul lor au colectat selectiv deşeurile în propria gospodărie.

Caravana Viitorului a avut un real succes deoarece din luna iulie până în prezent, oamenii din 102 comune mureşene au participat activ la demonstraţiile de compostare şi colectare selectivă a deşeurilor, oferite de membrii echipei caravanei.

Inițiativa a avut scopul de a informa locuitorii județului Mureș despre implementarea sistemului integrat de gestionare a deşeurilor ce respectă cerinţele legislaţiei române şi europene în domeniul protecţiei mediului, fiind eficient, economic şi suportabil pentru populaţie cât și menit să îmbunătăţească calitatea vieţii tuturor mureșenilor.

Ca şi în prima etapă a Caravanei viitorului, cei zece câştigători ai premiului SELECTOT- etapa a doua se vor putea bucura de biciclete, aparate electrocasnice şi multe materiale promoţionale oferite prin proiectul Sistem de Management Integrat al Deşeurilor Solide în Judeţul Mureş.

„Caravana Viitorului a fost o piesă importantă din puzzle-ul proiectului Sistem de Management Integrat al Deşeurilor Solide în Judeţul Mureş. De asemenea, a fost şi partea de care noi, organizatorii, am fost cei mai mândri, deoarece într-o asemenea întâlnire cu oamenii din oraşe dar şi cu cei din sate, am putut să luăm cu adevărat pulsul judeţului în ceea ce priveşte educaţia de mediu. E clar că oamenii au fost receptivi la demonstraţiile de colectare selectivă şi de compostare, deoarece au înţeles că dintr-o asemenea practică avem cu toţii doar de câştigat”, a spus Gabriela Roşoiu, coordonator de caravană în cadrul proiectului Sistem de Management Integrat al Deşeurilor Solide în Judeţul Mureş.

 

Autocolant Caravana Viitoului

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. avatar
    Mariana Dragusin on

    Sincere felicitari initiatorilor proiectului „Caravana Viitorului” si tuturor celor care l-au sustinut prin fapte…. Cu siguranta, un exemplu de urmat, in cat mai multe colturi ale tarii!

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.