Caravana START VOLUNTARIAT Sibiu, 4, 5 decembrie 2015

0

Caravana START VOLUNTARIAT

Sibiu, 4, 5 decembrie 2015 ora 14:00

Espressee, Al Xenopol, nr 1

logo ReGeneratia copy

În decembrie 2015 Asociația ReGenerația (www.regeneratia.ro) și Asociația Spitalului de Psihiatrie Dr. Gh. Preda Sibiu (www.aspps.ro) incheie proiectul “Caravana START VOLUNTARIAT – Programul Pentru-că Voluntariat” – o inițiativă civică cu impact pozitiv pentru cetățenii orașului Sibiu în ceea ce privește dezvoltarea comunităților.

Proiectul “Caravana START VOLUNTARIAT” si-a propus si a realizat in cadrul proiectului o caravana de informare cu privire la beneficiile voluntariatului și la profesionalizarea acestuia în rândul tuturor categoriilor de cetățeni, de la elevi până la seniori, pensionari sau persoane active în câmpul muncii. Caravana a inclus opt opriri în cartierele orașului Sibiu  si a fost continuată cu o serie de opt sesiuni de training și formare în domeniul voluntariatului. Ultimele doua astfel de sesiuni vor avea loc in acest weekend, in 4 si 5 decembrie.

Asociația ReGenerația are ca prioritate promovarea și dezvoltarea acțiunilor de voluntariat în comunitate, fie că vorbim de voluntariat în cadrul unui ONG, voluntariat la evenimente culturale sau sportive, sau pur și simplu voluntariat în fața blocului în beneficiul comunității din care facem parte fiecare.

Partener strategic în proiectul “Caravana START VOLUNTARIAT – Programul Pentru-că Voluntariat”, Asociația Spitalului de Psihiatrie Dr. Gh. Preda Sibiu are experiență în derularea de activități de voluntariat în cadru organizat, cel mai recent proiect fiind implementarea unui program de voluntariat în cadrul Spitalului de Psihiatrie Dr. Gh. Preda prin servicii de acompaniament, socializare, programe de educație, informare și suport, cu sprijinul voluntarilor pentru pacienții spitalului.

Partenerii și finanțatorii proiectului “Caravana START VOLUNTARIAT  – Programul Pentru-că Voluntariat” promovează cetăţenia activă, voluntariatul și educația civică. Proiectul Caravana START VOLUNTARIAT se derulează în perioada iulie-decembrie 2015. Proiectul este finanțat cu suma de 29.900 lei prin fondurile alocate Agendei Comunității din cadrul Primăriei Sibiu. Promotorul Proiectului este Asociaţia ReGeneraţia iar partener este Asociaţia Spitalului de Psihiatrie Dr. Gh. Preda Sibiu.

Pentru informații oficiale despre Agenda Comunității accesați http://cultura.sibiu.ro/agenda_comunitatii.html

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează