Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Caravana Meșteshukarilor sau obiecte de design „responsabile”: o întâlnire la Sibiu între designeri și meșteșugari romi

0

8-12 noiembrie 2015, Piața Mică Sibiu

Deschidere: duminică 8 noiembrie 2015, ora 11.30, lângă Podul Minciunilor

Caravana Meșteshukarilor MBQ Mobil este un proiect al Romano ButiQ, demarat în 2015, care urmărește să îmbine modalitățile de funcționare ale economiei sociale cu vechile tradiții meșteșugărești rome și creativitatea contemporană în materie de design de produs și vestimentar. Astfel, proiectul implică persoane defavorizate social în promovarea de obiecte realizate de artizani romi în colaborare cu designeri contemporani.

Caravana Meșteshukarilor se lansează la Sibiu într-un magazin mobil, plasat în Piața Mică, în perioada 8-12 noiembrie 2015.

design vestimentar_Caravana Mesteshukarilor MBQ Mobil_1

Duminică 8 noiembrie 2015, ora 11.30, Caravana Meșteshukarilor îi așteaptă pe sibieni lângă Podul Minciunilor să afle mai multe despre proiect și să ciocnească un pahar pentru „baht” (noroc).

Produsele prezentate sunt dedicate diferitelor tipuri de publicuri, de la sibieni tineri, curioși de abordări inovative ale obiectelor tradiționale, până la turiști români și străini, doritori de obiecte cadou, emblematice locului, prelucrate în note contemporane.

Caravana Meșteshukarilor oferă vizitatorilor produse decorative folositoare, de la platouri din lemn de diverse dimensiuni şi forme, coşuri din răchită şi coajă de alun pentru scopuri diverse, până la ustensile de bucătărie și pentru casă.

Turiștii vor putea găsi suveniruri şi mici cadouri, uşor de transportat, manufacturate din argint, lemn, textil, piele, cupru, fier, răchită şi coajă de alun.

obiecte cupru_Caravana Mesteshukarilor MBQ MobilPentru cei atenți la detalii și pasionați de design, Caravana Meșteshukarilor a pregătit obiecte premium, realizate în colaborare cu designeri, pe bază de materiale cu o valoare ridicată, precum argint, cupru, alamă, piele şi textile de cea mai înaltă calitate: accesorii din piele, argint şi textile, ustensile de gătit din cupru şi alamă, obiecte de decor. Acestea pot fi customizate şi în funcţie de preferinţele vizitatorilor.

Și nu în ultimul rând, Caravana Meșteshukarilor invită vizitatorii să admire produse vestimentare inspirate de portul tradiţional romani, create în colaborare cu designeri de modă şi realizate de croitorese rome.

Prin colaborarea cu meșteșugari romi, Caravana Meșteshukarilor oferă șansa unei dezvoltări reale celor care doresc să revalorizeze meșteșugul tradiţional rom, aducându-l în prezent și în faţa publicului larg.

Destinate acoperirii nevoilor contemporane de reconectare a vieții la natural și de protejare a mediului înconjurător, produsele decorative oferite de Caravana Meșteshukarilor implică o materie primă curată, cunoașterea unui meșteșug trecut prin lunga probă a timpului, mâini iscusite și o utilitate majoră imediată.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.