Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Caravana ECOTIC însoțește campania „Brașov Reciclează”

0

Caravana ECOTIC, vehicul de informare și conștientizare marca ECOTIC, este prezentă între 4 și 7 octombrie în Brașov, cu scopul de a atrage atenția asupra importanței colectării separate a DEEE-urilor și a îndemna brașovenii să predea echipamentele uzate spre reciclare.

„Demarăm campania „Brașov Reciclează”, împreuna cu partenerii nostri, din dorința de a-i sensibiliza pe brasoveni asupra importantei colectarii separate a deseurilor si a-i incuraja sa predea deseurile de echipamente electrice si electronice la punctele de colectare special amenajate. Consideram ca aceste activitati de constientizare si oferirea de solutii de colectare contribuie in mod semnificativ la promovarea unei atitudini noi, responsabile fata de mediul in care traim.”, declara Valentin Negoita, Presedinte ECOTIC.

ECOTIC în parteneriat cu Eco Civica Center, Primăria Municipiului Brașov și ANPM, organizează, în perioada 4 – 7 octombrie o campanie de informare si colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice. Astfel, brașovenii vor avea la dispoziție 14 puncte de colectare, la care se adaugă și Caravana ECOTIC, la care vor putea aduce și preda spre reciclare deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE).

Livada Poștei – CARAVANA ECOTIC joi – duminica 04-07.10.2018

Astra – B-dul Saturn nr.32 – în fața Galeriilor Orizont sambata-duminica 06-07.10

Bartolomeu – Str. Gospodarilor nr.3 – lângă Locul de Joacă sambata-duminica 06-07.10

Calea București – Parcul Someș sambata 06.10

Centrul Vechi – Str. Avram Iancu, intersecția cu Str.Bisericii Române sambata-duminica 06-07.10

Craiter – Str.Harmanului nr.110, intersecția cu Str. Pavilioanele CFR sambata-duminica 06-07.10

Făget – Str. 13 Decembrie, lângă stația RAT sambata-duminica 06-07.10

Florilor – B-dul Alex. Vlahuță nr.10 în față la ITC sambata-duminica 06-07.10

Griviței nr.47 – intersecția străzii Emil Racoviță, lângă Locul de joacă sambata-duminica 06-07.10

Kogălniceanu – intersecția cu Bd Victoriei – lângă pasaj sambata-duminica 06-07.10

Prund – Schei – Piața Unirii, lângă stația RAT sambata-duminica 06-07.10

Racadau – Parcul Trandafirilor – lângă Carrefour Magnolia sambata-duminica 06-07.10

Tractorul – Str. Olteț nr.12 – lângă Piața Tractorul sambata-duminica 06-07.10

Noua – Darste – Str. Prunului nr.9, lângă stația RAT sambata 06.10

Stupini – Str Bârsei, lângă Biserică sambata 06.10

Programul punctelor de colectare este intre 10:00 si 17:00.

Preluarea de la domiciliu a echipamentelor voluminoase (mașini de spălat automate, TV, aragazuri, frigidere și combine frigorifice sau centrale termice) este gratuită pe baza programării la numerele de telefon 0742 400 404 / 0756 200 201 (apelabil de luni până duminică, între orele 9.00-18.00) sau la emailul comenzi@ecocivicacenter.ro

Pentru încurajarea predării corecte spre reciclare a electricelor și electronicelor uzate, fiecare locuitor care va aduce la punctele de colectare DEEE-uri va fi înscris automat la tombolă, având oportunitatea de a câștiga unul dintre urmatoarele premii: trusă de scule, mixer, cafetieră, fier de călcat, aspirator sau cuptor cu microunde.

Pentru preluarea de la domiciliu a mașinilor de spălat automate sau a frigiderelor și combinelor frigorifice, fiecare cetățean va primi tichete valorice cadou.

O prezenta importanta o constituie Caravana ECOTIC, amplasata in centrul municipiului, care va atrage cu siguranta numerosi vizitatori. Caravana, o expozitie mobila care prezinta 10 tipuri de echipamente electrice si electronice dezasamblate in scopul evidentierii continutului reciclabil, alaturi de alte informatii utile privind importanta reciclarii si valorificarii materiilor prime, a fost desemnata de Comisia europeana drept Best Environment LIFE Project in cadrul GREEN WEEK 2018.

Pentru mai multe detalii: www.ecotic.ro, www.ecocivicacenter.ro

…………………………………

ECOTIC este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006, care pune la dispoziție gratuit recipienți pentru colectarea separată a deșeurilor de echipamente electronice de mici dimensiuni și baterii, precum și preluarea gratuită a echipamentelor voluminoase de la sediul firmei sau de la domiciliu. Pentru mai multe detalii transmiteti un e-mail la logistica@ecotic.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.